szerző:
hvg.hu

Olyan elegáns, mint egy iPhone az alábbi androidos telefon, és ez nem véletlen. Születésénél volt Apple-dolgozók bábáskodtak.

Az Obi Worldphone újdonsága, az MV1 egy meglepően olcsó (139 dollár, azaz körülbelül 39 ezer forint) androidos telefon, közepes specifikációkkal, viszont az iPhone-t idéző, elegáns megjelenéssel.

Ez valószínűleg nem véletlen, hiszen a márka mögött John Sculley, az Apple korábbi vezérigazgatója (1983-1993) áll, de ott van Robert Brunner is, aki az ipari formatervezésért felelt az almás cégnél 1989 és 1996 között. Hitvallásuk, hogy a vonzó külső, a megfelelő specifikációk és az alacsony ár hármasa együtt is működhet, sőt igazából ezek együttesével lehet kitűnni a rengeteg androidos telefon közül.

©

Ami a specifikációkat illeti: az 5”-es, 720 x 1280 pixeles (294 ppi) kijelzőt Gorilla Glass 3 védi. A munkavégzésről négymagos, 1,3 GHz-es Qualcomm Snapdragon 212 processzor éls Adreno 304 GPU gondoskodik – opcionálisan – 1 vagy 2 GB RAM-mal (ez utóbbi esetben tíz dollárral drágább lesz a telefon).

A hátoldali kamera 8 MP-es, a frontoldali pedig 2 MP-es a két SIM-et (nano, micro) fogadó készüléken. A 149 gramm súlyú telefon Cyanogen OS 12.1-et, illetve Android 5.1 Lollipopot futtat. Az akkumulátora 2500 mAh-s.

Az Obi MV1 piros, fehér és fekete színben érkezik először Ázsiába és Afrikába, a jövő hónapban pedig Latin-Amerikában és Európában is megjelenik.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!