szerző:
hvg.hu

Frissítette Gram notebook-családját az LG: újabb pehelykönnyű és nagyon vékony modelleket hozott el a CES-re. A beharangozott akkus üzemidő azonban nem egészen úgy van, mint ahogy a gyártó először állította, de még így is nagyon(-nagyon) jó.

Az LG ultravékony és pehelykönnyű notebookcsaládjának frissítéseként három modellel is kirukkolnak: Gram 13/14/15 modellek nevében látható szám a képernyő méretére utal, hüvelykben. A készülékek súlya egy kiló alatt van, illetve a nagyobb gép esetén épphogy csak meghaladja az egy kilót.

Mindhárom modellben hetedik generációs Kaby Lake processzorok dolgoznak, és konfigurációtól függően akár 512 GB SSD, és 16 GB DDR4 RAM kerülhet a belsejükbe. Az 1920 x 1080 pixel felbontású IPS érintőkijelző szinte keret nélküli, ami jól jöhet, ha valaki a Windows Inkkel tenne megjegyzéseket a Microsoft Edge-ben megnyitott weboldalakhoz. Beépített ujjlenyomat-olvasó is van, a Windowsba történő egyérintéses bejelentkezéshez. A készülékeken van két USB 3.0 port és teljes méretű HDMI csatlakozó, a 15”-es változat még egy C típusú USB portot is kapott – erről akár tölthető is a notebook.

©

Apropó, töltés. Az LG először 24 órás használatot ígért egy feltöltés mellett, amitől azonnal tátva is maradt a szánk, később viszont kiderült, hogy ezt a valóban figyelemre méltó értéket egy több mint nyolcéves benchmarkkal mérték. Mikor egy jóval fiatalabb benchmarkot használtak, 17 órás értéket kaptak, ami viszont tényleg hihető. Különösen, hogy 60 Wh-s akku került a készülékekbe – csak összehasonlításképpen: az előző modell akkuja 34,6 Wh-s volt.

Az LG Gram notebookok sötét ezüst, csillogó fehér és metál rózsaszín kivitelben lesznek elérhetők. Az árakat később fogja közölni az LG.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!