szerző:
hvg.hu

Egy vintázs kollekció korábban fizetős képeit tették ingyen letölthetővé bárki számára.

Különleges stílus a retróval nem összekeverendő vintázs (vintage): a régi mellett talán a nemes és ritka jelzők szerepelhetnének még magyarázatként. Igazán egyedi, nemes, vintázs fotók gyűjteményét kínálja a Vintage Stock Photos, ráadásul ingyen. Az archívumban több mint 150 ezer felvétel található a világ minden tájáról, a legkülönbözőbb forrásokból.

©

Az oldal egyébként nem új, már több éve lehet innen letölteni fotókat, eddig azonban fizetni kellett értük 6-18 dollárt. Mostantól viszont szabad a vásár, és akár személyes, akár kereskedelémi célokra tölthető le fotó, bár ez utóbbinál olyasfajta korlátozás azért van, hogy hirdetésekhez fel lehet használni a képet, azonban ahhoz nem, hogy valaki olyan pólókat árul, amelyekre ezekből a fotókból nyomtatott.

Az oldalon tucatnyi kategóriából lehet keresni, illetve választhatunk a legfrissebb vagy a legnépszerűbb fényképek közül is. A képek többféle méretben is letölthetők.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!