szerző:
hvg.hu

Hamarosan a hozzászólások, a profilképek, de még a gombok is megváltoznak a Facebook hírfolyamában. Az újításokat néhányan már láthatják a számítógépükön és/vagy telefonjukon.

Az elmúlt években sokszor esett már át változáson a Facebook. Idén májusban például az üzenőfal változásáról számolhattunk be, júniusban pedig az is kiderült, a Facebook, a Messenger és az Instagram értesítései is megváltozhatnak. Ezúttal ismét a hírfolyam újul meg, mind az asztali böngészős Facebookon, mind a telefonos alkalmazásban.

A fejlesztők reményei szerint a változások könnyebbé teszik majd a tájékozódást a hírfolyamban. A bejegyzésekhez írt hozzászólások úgy néznek majd ki, mint egy csevegés a Messengerben, így az egyes kommentek ránézésre is elkülönülnek egymástól. Az egyes hozzászólásokra érkező válaszok pedig egy kicsit "beljebb" kezdődnek majd, így egyértelművé válik, hogy hová tartozik.

©

Ezt a megoldás a napokban az Instagramon is megjelenik (sőt, lehet, hogy már meg is jelent). Ennek köszönhetően könnyebb lesz beszélgetni a posztok alatt.

©

Megváltozik a felhasználók profilképe is, az eddig négyszögletes helyett lekerekítve láthatjuk majd az ismerőseink fotóját.

©

Megváltoznak a gombok: az eddigi, sötét színű szimbólumok helyett fehérek lesznek, a hozzájuk tartozó felirat betűmérete pedig valamelyest nagyobb lesz.

©

Új ikon jelzi azt is, hogy értesítést kaptunk. Az eddigi (trükkös) földgömb helyett egy kis csengettyű mutatja majd ezt.

©

Másként látjuk majd a hírfolyamban közzé tett hivatkozásokat is. A kiemelt kép utáni szöveg jól láthatóan elkülön majd minden más szövegtől, emellett pedig elsőként az adott weboldal linkjét láthatjuk majd, hogy első ránézésre is tudni lehessen, hová kerülünk, ha rábökünk.

©

Navigálni is jóval könnyebb lesz az oldalon: miután rábökünk egy ismerős bejegyzésére, eltűnik majd a kijelző tetején megjelenő kék info-csík, helyette csak a felhasználó posztját láthatjuk.

A változásokat szokás szerint nem egyszerre kapcsolja mindenkinél a Facebook, a felhasználók a következő hetekben fokozatosan kapják majd meg az új felületet. De hogy a dolog elkezdődött, arra bizonyíték, hogy vannak, akiknél már átváltott minden az újfajtára.

Ha máskor is tudni szeretne a Facebook újításairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!