szerző:
-W-

Tisztelt Szülők! Kérjük az alábbi pótlapot kinyomtatva, tűzőkapoccsal a 7. osztályos irodalomtankönyv 13. oldalához erősíteni!

 

Alföldi Jenő-Valaczka András: Irodalom 7. osztály, 13. oldal
©

Kedves tanuló! Bizonyára csodálkozol azon, vajon miféle agybeteg képzeli azt, hogy a távmunka faxon folyik, és ez az idióta hány „microsoftos” játékot ismer, illetve mivel butítja magát microsoftos játékok helyett. Az is felmerülhet benned, miért gondolja Alföldi Jenő és Valaczka András trendinek az informatikus foglalkozást, mi bajuk a filmrendezőkkel, és miért nem tudnak alanyt és állítmányt egyeztetni. Vagy hogy mi a kifogásuk a CNN ellen azon kívül, hogy valószínűleg nem értik.

Kedves hetedikes diák! Teljesen igazad van, ha ezeket az elmeroggyant seggfejeket jóízűen kiröhögöd, a véleményüket leszarod, aztán pont ugyanannyi hamburgert eszel vagy nem eszel, mint azelőtt. Viszont igen, van itt mit megbeszélni. Beszéljétek meg az iskolában, otthon, a plázákban és a centerekben, hogy nemcsak ez a két futóbolond hibás. Ők csak leírták a nevetséges nyávogást, amit bármelyik begyöpösödött proli előad, ha elég primitív hozzá. De volt, aki ezt a könyvet ellenőrizte, és ő sem javította. Még a faxot sem. Pedig sokan felelnek ám ezért a könyvért, és őket mind a ti szüleitek adójából fizetik – tulajdonképpen a Te zsebpénzedből.

És volt, aki kitalálta, hogy csak ez a könyv legyen. Azt, hogy ne legyenek más könyvek, olyan szerzőktől, akik nem az ördög bibliájának tartják a számítógépet. Vagy a faxot. Ez a baromság, amit itt látsz, nemcsak két buta bácsi terméke, hanem egy rendszeré, ahol az ilyen ostobaságokkal mindig lehet érvényesülni. Mert hülyék alkotják az egészet, kivéve azokat, akik csak gazemberek.

Ami a Nyugatot illeti, az körülbelül az a hely, ahol efféle eszement, tárgyi tévedéseket és a szellemi leépülést tartalmazó szövegeket nem írnak tankönyvbe. Vagy ha mégis, akkor valaki közbelép, mielőtt az iskolákba kerül. És ha ez valahogy mégis megtörténik: a Nyugat az a hely, ahol nem ez az egyetlen, kötelező tananyag.

Oda kell eljutnotok. Minél előbb. Úgyhogy nézzetek sok CNN-t.

(Találat: Kettős Mérce)

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!