szerző:
- esel -
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy mesebeli történt arról, hogy legyen minden úgy, ahogy van.

Demokrácia van, a nép kormányoz, sőt, a nép kérdezhet is, így például a nép egyszerű lánya megkérhet minket arra, népszavazzunk valamiről, ami amúgy is úgy van.

"Egyetért-e Ön azzal, hogy ha zuhog az eső, akkor az emberek többsége elővegye az esernyőjét?" – nagyjából erre kíváncsi most E. Lászlóné állampolgári jogon, erre teszi fel minden szabadidejét, erre kell összegyűjtenie 200 ezer aláírást, és erre mozgósítaná a választópolgárok felét. Ha pedig sikerül, a kormány fellélegezhet: az emberek túlnyomó többsége egyetért abban, hogy megázni rossz.

"Egyetért-e Ön azzal, hogy a kiskereskedelmi üzletek – a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvény szerint – továbbra is zárva tartsanak vasárnap?" – ezt kérdezi tőlünk valójában polgártársunk, E. Lászlóné. A boltok ugye már most is zárva vannak, ha nem kérdez semmit, marad minden. Mégis, ezért a kérdésért dekkolt egy hete hajnalban a választási bizottság portáján, ezért hagyta, hogy körbevegyék őt a nullásgép kigyúrt barátai, a demokrácia kidobóemberei, akiknél – láss csodát – ugyanez a fontos kérdés volt dossziékban, a biztonság kedvéért. A biztonság kedve minden pénzt és koránkelést megér.

És láss csodát, újfent: az NVB elnökének javaslata ellenére át is ment E. Lászlóné kérdése, dacára annak, hogy még csak nem is ő pecsételt elsőként az érkeztetőgépnél, hanem a kísérője. Aki történetesen szorosan kapcsolódik a kopaszok (volt?) főnökéhez, aki történetesen egyben az állampárt alelnöke és pártigazgatója. És láss még egy csodát, az NVB úgy döntött E. Lászlóné, és nem a szocialisták kérdése mellett, hogy előtte még jól meg is állapították: a kopaszok "jelenléte, magatartása jogsértő volt, és ez a magatartás nem elfogadható".

Hát akkor, ha jogsértő volt, akkor mégis miért elfogadható a jogsértő magatartás kihasználása? Mert nem bizonyítható, hogy E. Lászlóné kihasználta volna a helyzetet, ezért fogadható el. (És volt még valami, ami elfogadható volt az NVB számára: a kormány nagyon fontos migránskvótaügyi kérdése. Azzal együtt, hogy ilyenről az alaptörvény szerint nem lehet népszavazást tartani. De, lehet. Újabb csoda.)

Így járt tehát E. Lászlóné az NVB Csodaországában. Aki nem hiszi, járjon Kubatov Gábor után.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!