Orbán öngólt lőtt a Tarlós-alkuval, most tehetetlen Karácsonnyal szemben

Fokasz Oresztész

4 perc

2019.11.03. 11:00

A fővárosi közgyűlés majd dönt – mondta előzékenyen Orbán Viktor a Fidesz budapesti veresége után. A gondja az, hogy bár jottányit sem akar engedni, a döntéskörök jelenlegi leosztása alapján nem tudja erőből megvalósítani sportálmait, más magyar város pedig ezekre nem alkalmas. De az ellenzéknek sem lesz olyan könnyű visszautasítani a sportpénzeket.

A budapesti vereséget követően Orbán Viktor mindenkit meglepve bejelentette: nincsenek kőbe vésve a fővárosi sportrendezvények és -beruházások. Olyan hatást keltett a nyilatkozata az ellenzéki térfélen, mint egy sakkmester érthetetlen megnyitása.

Hol van itt a trükk?

A Magyar Közlöny minapi száma aztán idézőjelbe tette a miniszterelnöki engedékenységet. A kormány garanciavállalást is jelentő támogatásáról biztosította a Magyar Labdarúgószövetség tervét, hogy 2022-ben vagy 2023-ban a Puskás Arénában rendezzék az Európa Liga döntőjét.

Valamint arról is döntöttek, hogy bő 3 milliárd forintot allokál a kormány a 2022-es férfikézilabda-Európa-bajnokság megrendezésére. Az adófizetők szempontjából ez csak a nevezési díj, az igazi költések még csak jönnek.