Gerendai Károly: "Sokszor felhúzom magam a híreket hallgatva"

Pálmai Erika

5 perc

2019.11.29. 09:30

Érdekli a közélet, de elmondása szerint nem tud része lenni egy pártpolitikára épülő rendszernek. Michelin-csillagos éttermei és a Lupa Beach mellett újabb vállalkozásokat is tervez a Sziget Fesztivál egykori alapítója. Portréinterjú Gerendai Károly üzletemberrel.

HVG: Túladott élete fő művén, kiélvezte már? Vagy nem tud kiszakadni a mókuskerékből, és ezért nyit hamarosan pizzázót, nudlizót és Kínában újabb Costest is?

Gerendai Károly: Három éve, amikor a Sziget cégvezetését átadtam, a családommal három hónapra dél-amerikai körútra utaztunk. Ők voltak a legnagyobb kárvallottjai annak, hogy eddig túl sok mindent akartam egyszerre csinálni. Az üzletrészeladásból pedig lett elég pénzem is hozzá, ezért tudtam mostanában új éttermi projektekbe fogni, de a pénz egy részét inkább odaadtam egy bizalmi vagyonkezelőnek, mert nem akarok vele foglalkozni.

HVG: Nehogy azt mondja, hogy nem érdekli a pénz!

G.K.: Nagyon is érdekel, szeretem, ha van, és azt is, hogy jól élhetek belőle. De nem akarom, hogy ez irányítson. Azon az alapon nem akarok semmivel foglalkozni, hogy jól lehet keresni vele, próbálok csak arra időt és pénz szánni, ami érdekel.