Litkai Gergely a Home office-ban: "Ez egy jó lehetőség, hogy restartot nyomjunk"

HVG360

1 perc

2020.03.31. 16:30

Litkai Gergelyt meglepte, hogy míg egy olyan fenyegetés megállításáért, mint a klímaváltozás, nem tettek sokat az emberek, most egyből leállt az élet. A stand-upos otthoni relaxációval kezeli a bezártságot és már azon gondolkozik, hogy mi jöhet ezután.

Home office – Jelentések a "karanténból"

Miközben nagy tettekre készülünk, például a Mars meghódítására, egy láthatatlan kis vírus térdre kényszeríti az egész emberiséget, milliárdosoktól a nincstelenekig. Jobb híján mindenki az otthonába menekül, és igyekszik kibekkelni ezt az egészet.

A hvg360-on minden nap jelentkezik a Home office, amelyben M. Kiss Csaba kérdezi aktív élethez, nyilvánossághoz szokott ismert emberektől, hogy miként élik meg a helyzetet, hogy látják a közelebbi és távolabbi jövőt, mit tesznek épp, s mit kell elhagyniuk a szokásos tennivalóik közül. A most kezdődő nehéz időszakot dokumentálja a sorozat manír nélküli, személyes beszélgetésekkel, s közben talán a nézőknek is segít a privát túlélésben.

A tegnapi részben Gryllus Dorka emlékeztetett arra, hogy a vírus komoly erőpróba a társadalomnak, de csekélység ahhoz képest, amit mások átélnek vagy átéltek.

A vasárnapi epizódban Nagy Feró beszél arról, hogy sír, mikor az unokáit látja Viberen, de a humorérzékét nem veszti el: "a 46 ezer forintos nyugdíjból simán elvagyok". Az élet pedig kiválogatja, ki az, aki kell – mondja a zenész.