Gundel Takács Gábor a Home office-ban: "Háborúban viszonylag szerény a demokrácia mértéke"

HVG360

1 perc

2020.04.02. 17:00

Jelentős változásokra számít az életstílusunkban Gundel Takács Gábor, megannyi népszerű vetélkedő műsorvezetője. Most már el fogjuk hinni, hogy ez megtörténhet velünk, nagyon másképp állunk majd az utazáshoz, a home office munkavégzés egy része pedig rögzül a válságon túl is, melynek jótékony hatása lesz a környezetre.

Home office – Jelentések a "karanténból"

Miközben nagy tettekre készülünk, például a Mars meghódítására, egy láthatatlan kis vírus térdre kényszeríti az egész emberiséget, milliárdosoktól a nincstelenekig. Jobb híján mindenki az otthonába menekül, és igyekszik kibekkelni ezt az egészet.

A hvg360-on minden nap jelentkezik a Home office, amelyben M. Kiss Csaba kérdezi aktív élethez, nyilvánossághoz szokott ismert emberektől, hogy miként élik meg a helyzetet, hogy látják a közelebbi és távolabbi jövőt, mit tesznek épp, s mit kell elhagyniuk a szokásos tennivalóik közül. A most kezdődő nehéz időszakot dokumentálja a sorozat manír nélküli, személyes beszélgetésekkel, s közben talán a nézőknek is segít a privát túlélésben.

A tegnapi részben Botka László ítélte el azt a később visszavont jogszabályt, ami megkötötte volna a polgármesterek kezét a vészhelyzet idején. A szegedi városvezető emellett kitért a helyi rektor esetére, de azt is mondta, hogy ilyen időkben összefogásra van szükség.

A keddi epizódban Litkai Gergely arról beszélt, hogy most lehetne egy restartot nyomni, míg ő már azon gondolkozik, hogy mi jöhet ezután.