Gomperz: SOS járványügyi intézkedések

Gomperz Tamás

4 perc

2020.04.02. 12:00

2020.04.02. 12:26

A kormány nem lazsál, amikor magyar emberek élete a tét. És alapítványaik budai villái.

Amíg a karanténba zárt ország egyik oldaláról a másikra fordult álmában, a nemzet imperátori jogkörökkel felhatalmazott vezetője a járvány feltartóztatásán fáradozott. A Kormányzó úr nem alhat, vesztegetni való időnk már nincs, hazánkat mikroszkopikus migránsok milliói ostromolják, a hajónkon léket vájó ellenzék a hátunk mögött játszik össze a kórokozókkal.

Eljött a cselekvés ideje.

Nézzük, milyen védelmi tervet eszelt ki a mi apostoli miniszterelnökünk azon a termékeny éjszakán, hogy aztán az átmenetileg rénszarvas nélkül maradó fővadászának segedelmével benyújtsa a legsürgősebb óvintézkedések jegyzékét a magát elhasznált védőmaszkként leselejtező parlamentnek.

Először is önzetlenül felkínálta tudását a nála sokkal kevésbé tapasztalt polgármestereknek. Utóbbiak ezt az ártalmatlan javaslatot a jogköreik megvonásának nevezték, ami teljes félreértés. Először is jogkörük eddig sem volt, másrészt miért lenne megvonás az, ha az okosabb és erősebb megosztja ismereteit a butábbal és gyengébbel a közös döntéshozatal során. Ha a jóságos apa támogatja botladozó gyermekét, az nem megfosztás, hanem adomány, amiért köszönet jár.