Magyar milliárdosok túlélési technikái: Nyúl Sándor

Gyenis Ágnes

3 perc

2020.04.29. 12:00

2020.04.29. 13:26

A HVG által megkérdezett hazai befektetők lehetőséget látnak a válságban. Nyúl Sándor visszaszállna a Gránit Bankba és az irodapiacra is optimistán tekint.

Személyes érintettségével kezdi Nyúl Sándor, mondván: a Ratkó-korszak gyermekeként, 69 évesen úgy érzi, nem neki „találták ki” a koronavírust. Balatoni nyaralójában zárta magát karanténba, ahol a napok fénypontja, ha az unokáival töltheti az idejét. A járványveszélyben sokat foglalkoztatja a generációváltás, az öröklés gondolata. „A topvezetők százas listáján sokan vannak hozzám hasonló korban olyanok, akik még nem adták át a stafétabotot; "a visszavonulásnak nálunk nincs hagyománya".

Névjegy

Nyúl Sándor, a Gránit Pólus igazgatósági elnöke, a Gránit Bank felügyelőbizottsági elnöke. 

A mostani krízis lezajlása után azt is várja, hogy békésen rendeződik a barátjával, mentorával és üzlettársával, Demján Sándorral közösen alapított cégek ügye. „46 évet dolgoztam vele, s most azt szeretném, hogy az örökösök a jogszabályoknak megfelelően vásároljanak ki.”

A Gránit-csoporton, illetve családi vállalkozásain keresztül az ingatlan- és a pénzpiacon, a logisztikában, a turizmusban, a digitalizációban egyaránt érdekelt – ezeket a területeket eltérően érinti a gazdasági visszaesés. „A Gránit Bank ügyfélköre például az eddigieknél sokkal gyorsabban nő, mert felértékelődik a biztonságos internetes bankolás.” Jóllehet Demján kiszállása után ő is eladta pénzintézetbeli részvényeit, most azon gondolkodik, hogy tőkeemeléssel visszaszáll, mert ez a jövő egyik üzlete.