Oszkó Péter a Home office-ban: "Csodálkozom azokon, akik jól alszanak, miközben átlépnek másokon"

HVG360

1 perc

2020.05.04. 16:30

Ha egy társadalom a leszakadó rétegeket magára hagyja, az a saját problémájává válik - mondja Oszkó Péter. Az egykori pénzügyminiszter és kockázatitőke-befektető ennek ellenére nem hisz abban, hogy megváltozna a kapitalizmus, vagy az emberek alapvető természete. Mesél saját cége helyzetéről is, de megtudhatjuk, örülnek-e gyerekei, hogy otthon szájharmonikázik.

Home office – Jelentések a "karanténból"

Miközben nagy tettekre készülünk, például a Mars meghódítására, egy láthatatlan kis vírus térdre kényszeríti az egész emberiséget, milliárdosoktól a nincstelenekig. Jobb híján mindenki az otthonába menekül, és igyekszik kibekkelni ezt az egészet.

A hvg360-on minden nap jelentkezik a Home office, M. Kiss Csaba sorozata, melyben aktív élethez, nyilvánossághoz szokott ismert emberek mesélnek arról, miként élik meg a helyzetet, hogy látják a közelebbi és távolabbi jövőt, mit tesznek épp, s mit kell elhagyniuk a szokásos tennivalóik közül.

A szombati epizódban Szilágyi János arról beszélt: "egy börtönben élek, ami a lakásomnak van álcázva". A 84. születésnapját ünneplő műsorvezető a beszélgetésben elárulja, hogy miért ijed meg néha magától, s szerinte mi köze Orbán Viktor kutyájának a vírushoz.

A pénteki részben Ókovács Szilveszter azt mondta, "nincs jogalapom, hogy telesírjam a sajtót". Az Operaház főigazgatója szerint eddig már egy milliárd forint az intézmény vesztesége a járvány okán, s a művészeknek minimum fél évig nem lesz egy forint jövedelme sem.