Milliók szeretik azért, mert nem olyan, mint a többi popsztár

Kátai Ádám

3 perc

2020.02.23. 15:30

Egy 18 éves amerikai énekesnő megértette, hol tart ma a zene, majd fogta magát, és kifordította az egészet. Úgy látszik kívülállónak, hogy ma ő az egyik legnagyobb sztár.

Mit tud kezdeni a popipar egy olyan lánnyal, aki nem akar szép, szexi és híres lenni? Dobja. Vannak azonban kivételek. Egy Los Angeles-i tinédzser néhány hónap alatt felforgatta a világot. Az egyik legizgalmasabb aspektus Billie Eilish szédületes sikerében, hogy nem csak a popra és a hip-hopra mozduló közönség van oda érte. A megfejtést keresve valaki némi időzavarba kerülve azt írta, ő az a démon, aki Lana Del Rey kaliforniai álmait szülte, utalva a némi stílusbeli hasonlóságra.

Nyersen, mégis könnyedséggel énekel saját magáról, ráadásul úgy, hogy a popsztárok dalait éltető nagyzolást és a giccsbe hajló érzelgősséget sötét humorral helyettesíti. A Foo Fighters frontembere, Dave Grohl benne látja a rock and roll következő zászlóvivőjét. A Red Hot Chili Peppers basszusgitárosa, Flea azt mondta róla, gyönyörű, furcsa, önző és öntudatos.