hvg360 loader
A tisztánlátás hatalom!
  • Hírlevelek
  • hvg.hu
  • Előfizetés
  • ÚjA.I.
  • Pszichológia360
  • ESG
  • Hetilap
  • Korábbi cikkek

A vér kacskaringós alakzata – Az én hetem Lackfi Jánossal

Az én hetem
2025.04.13. 15:308 perc

„A dinoszaurusz belépett az atomkutató intézetbe, és köszönt a portásoknak. Azok visszaköszöntek, hogy jó napot, igazgató úr.” Az én hetem című sorozatunkban a héten Lackfi János írását mutatjuk be, amelyhez a következő szavakból merített ihletet: vámaggedon, kétharmadközeli, szavajárása, óriásfarkas, Születésnapomra.

A halál utáni élet és a hiábavaló élet – Mahler a Müpában

kultúra
2025.05.02. 13:451 perc

Mahler grandiózus második szimfóniáját mutatják be május 8-án a Müpában.

Joseph Stiglitz Nobel-díjas közgazdász: Kína sakkban tudja tartani Trumpot, és erre az egységes EU is képes lenne

lapszemle
2025.05.05. 13:303 perc

A Nobel-díjas közgazdász úgy ítéli meg a The Timesban közölt cikkében, hogy Donald Trump amerikai elnök olyan kereskedelmi háborúba kezdett, amely meghatározhatja a dolgok menetét az egész 21. században. Ám a jelek szerint ebben a küzdelemben Pekingnek jobb ütőkártyái vannak.

Mennyire ősállat és mennyire utánzat a most feltámasztott óriásfarkas?

instant tudomány
2025.04.10. 14:006 perc

Lehet, hogy most kihalófélben lévő állatok megmentésében mutatkozhat meg a kísérlet haszna.

Handelsblatt: Elidegeníti-e Trump a szoros szövetségesét, Orbánt?

lapszemle
2025.04.23. 05:302 perc

A vámok egyelőre Magyarországot se kímélik, és bár Orbán Trumpot a nagy barátjának igyekszik lefesteni, valójában a magyar miniszterelnök inkább az amerikai elnök hasznos idiótája.

Mitől lesz finom a főzelék, milyen vendégektől borul ki Sárközi Ákos, és van-e itthon jó és olcsó alapanyag?

életmód
2025.05.02. 17:302 perc

Mit értenek sokan félre a gluténmentességben? Hogyan lehet kikeveredni a főzeléktraumákból? Melyik alapanyagokat utálják legjobban a magyarok? Szuvidáljunk, vagy kövessük nagyanyáink módszereit? És miért nem szabad soha válaszolni Sárközi Ákos kérdéseire az éttermében? A Michelin-csillagos séf, Szatmári Ferenc gasztroblogger és Horváth Judit gasztroíró, receptfejlesztő volt a HVG Címlapsztori vendége.