Sárközi Ákos az étteremben, munka közben éhezik, majd hazamegy, és elkezd zabálni, vagy éppen beéri egy háromszögszendviccsel a benzinkúton. Szatmári Ferencben, azaz Főzelékes Feriben túlcsordul a zöldség, amit gyorséttermi kajával kompenzál. Horváth Judit könyvet írt a kenyerekről, noha gyakran látni sem akarja a kenyeret. Ezekből az őszinte vallomásokból is látszik, hogy az evés nemcsak táplálékbevitelről és divatos trendekről, hanem élvezetről is szól, a HVG Címlapsztori vendégei pedig „elhajlásaik” ellenére mindhárman elkötelezettek abban, hogy a rántott hús-sült krumpli-pörkölt univerzumból kitörve a maguk területén minél több finom és minőségi étellel, a jól ismert alapanyagok változatos felhasználásával ismertessék meg az magyarokat.
A több mint háromnegyed órás beszélgetést hvg360 előfizetéssel lehet megnézni az alábbi videóban, a rendezvény első felében pedig Szabó Adrienn dietetikussal és Bartha Ákos élelmiszerbiológussal beszélgettünk.