Hasbeszélő: A hely, ahol egy nap kétszer is érdemes enni
Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen a VI. kerület egyik új, felkapott helyén.
„Vannak éttermek, vannak kávézók, vannak kocsmák, vannak borbárok…és van a Nagymező utcában egy hely. Egy amolyan sarki hely, találkozóhely” – na most pont nem itt voltunk, de a leírás stimmel, kiegészítve egy új műfajjal, a restobárral.
Az idézetet a Nagymező utca és a Paulay Ede utca sarkán 1998 óta prosperáló Két Szerecsen húszéves születésnapi kiadványából ollóztuk. S akkor a tulajdonosok ígérték, hogy a következő húsz évben is folytatják. Nem ittak előre a medve bőrére (készleteikből ugyan bőven lett volna mit), de akkor már tudták, hogy nemcsak itt, de előbb-utóbb átellenben is a Paulay sarkán. Ahol majd’ pontosan a Szerecsen születési napjára időzítve tavaly novemberben megnyitották a Fleischer Restobárt.
Hogy mi is az a restobar? Nomen est omen – étterem és bár fúziója, ahova egy kávéra, koktélra is épp úgy be lehet ugrani, mint ejtőzős borozgatásra, laza pezsgőzésre, és persze ebédre-vacsorára. Lehetőleg barátokkal, társasággal, mert a műfaj lényege, hogy osztozz, kóstolj, közösködj! S nyugodtan egyél kedved szerint, fenébe is a leves-előétel-főétel-desszert-protokollal. Etikettlenül garázdálkodhatsz.