Hasbeszélő
Ez a hvg360 gasztrosorozatának újabb darabja. Minden megjelent rész itt található meg. | Nem is olyan régen még külön kasztot képeztek a haspolgárok között a hentesnél és a piacon evők. Előbbiek mozgástere mára ugyancsak beszűkült, kiveszőfélben a „melegkonyhás” mészárszék, ahol fejhús, oldalas, hurka, kolbász fő, sül, abálódik és kerül jókora karéj kenyér, bolti mustár, savanyúság társaságában a jövés-menésben lévő éhesek elé.
Utóbbiakat viszont már aligha lehet kasztba tömöríteni, inkább hogy egyre népesebb a táboruk. Ahogyan a piacon evés tetthelyei sem feltétlenül a lángossütödék és bádogpultos, könyöklős pörköltözők. Ahogy az ezredforduló után kezdtek átalakulni, felújulni a vásárcsarnokok (ez némelyiknél olyan jól sikerült, hogy egyúttal ki is szorultak belőlük az őstermelők), úgy alakultak ki a neves séfek által jegyzett legújabb kori evőhelyek. Eklatáns példa a budapesti Hold utcai, avagy Belvárosi Piac, amely valóságos gasztrozarándokhely lett működésének, tündöklésének pár éve alatt.