Hasbeszélő: Klasszikus hangulatban Pasaréten – pacallal és brassóival
Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen a pasaréti Pénzügyőr Klubban.
Éppen 38 fokot mutatott a hőmérő, amikor a Facebook hozta a hírt egy nemrégiben nyílt belvárosi (egyenesen Kossuth Lajos téri, a Parlamentre néző panorámával rendelkező) étteremtől, miszerint: „Ma a táblán csülkös pacal!”.
Hasbeszélőt a fene majd megette az irigységtől, hisz konstatálta, hogy megmozdult a gasztrovilág apraja-nagyja, indultak az olvadó aszfaltra, hogy ne hagyják ki az ebédet. Lehetőleg persze légkondival, mert, mint tudósítottak, a terasz asztalain tükörtojást lehetett volna sütni.
Hasbeszélő nem volt ilyen bevállalós. Tehette ezt egyebek közt azért, mert néhány nappal azelőtt, a még csak 28 fok körüli hőmérsékletben a pasaréti Pénzügyőr Klubban járt, ahol asztalra került ez a fogás is. Ott egy-két legújabb kori „jöttment” kivételével (gírosz, hawaii-i pulykamell stb.) valamennyi fogás több évtizede stabilan tartja magát. A vendégek teljes megelégedésére. Olyan klasszikusok, mint az orjaleves, a cigánypecsenye, a rablóhús, a rántott máj, a milánói sertésborda vagy a vargabéles.