Kézműves hamburger kéz nélkül: robotétteremmel spórol egy startup
A Creator nevű San Franciscó-i cég szerint feleannyiért képes kínálni magas minőségű szendvicseit, mint mások.
A rendelés leadásakor egy átlátszó plexicsőből a légnyomás tolja az aznap sült bucit a lefelé tartó ételliftbe, ahol elektromos kés szeli ketté a zsemlét. A megvajazott, szelíden megpirított péksütemény a földszinten egy futószalagra érkezik, amin utazva szép sorban rákerülnek a feltétek: saláta, zöldség, fűszerek, szószok, sajt és persze a lényeg, a húspogácsa.
Minden hozzávaló frissen vágva, szelve, reszelve, aprítva kerül a fogásba. A szintén a kedves vendég szeme láttára darálni kezdett, garantáltan antibiotikum- és hormonmentes állattartásból, legelőn tenyésztett tehenekből származó marhaszegy- és -tarjadarabok esetében még arra is ügyel a robotszakács, hogy a húsban lévő szálak és inak úgy rendeződjenek a pogácsában, hogy beleharapva szinte olvadjon a szájban.