Hasbeszélő: Meglepetés a Fény utcai piacon

Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen Budán, a Fény utcában.

  • GyéZsé GyéZsé
Hasbeszélő: Meglepetés a Fény utcai piacon

Ha máris legyintenének egyet, hogy ja, már megint valami piacon evésről lesz szó, úgy, hogy lapozzunk, akkor tulajdonképpen igazuk van. Már, ami a piacot illeti. Igen, a Fény utcai csarnok emeletén jártunk, de se lángos, se hurka-kolbász, se rántott hús, se zacskó pörc, köröm közé. Ebéd ülve, kényelmesen, nagyon barátságos környezetben, olyan íz-és látványélménnyel, hogy el sem hittük, tényleg ott vagyunk, ahol, és nem egy belvárosi fine diningra hajazó bisztróban.

Hasbeszélő
Étteremkritikai sorozatunk minden cikkét itt olvashatja

Egy hely, amiről épp a minap tudósított az ideiglenesen hazai terepen tartózkodó Világevő: „Végre egy szerethető ebédmenü. Egyszerű és megfizethető, most szaladj el, mielőtt tele lesz vele a sajtó! …most csak egy gyorsjelentés, mert egy olyat találtam, ami már egy kóstolás után is egyértelműen nagyon figyelemre méltó.”

Mi az időszakos böjtölés gyenge pontja, és mi a funkcionális élelmiszer? Dietetikus értékelte a legdivatosabb diétákat

Mi az időszakos böjtölés gyenge pontja, és mi a funkcionális élelmiszer? Dietetikus értékelte a legdivatosabb diétákat

Ketogén, 90 napos, mikrobiom- és kortizolcsökkentő: a divatdiéták akár be is válhatnak, de legalább egy baj biztosan van velük. Hogyan válasszuk ki a nekünk megfelelő módszert? Mennyi időt adjunk magunknak, ha a testsúlyunk 5-10 százalékát akarjuk leadni? Miért tartják még mindig a mediterrán típusú étrendeket a legjobbnak? Szűcs Zsuzsanna, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke válaszolt.