Hasbeszélő: Az autentikus brassóit kerestük Budán, ezt találtuk
Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen Budán, az Ördögárok úton.
Annyira bosszantott minket, hogy legutóbb kudarcot vallottunk a kelenvölgyi retrózással, és legfőképpen a brassói aprópecsenyével, hogy nem hagyott nyugton, hol ehetnénk egy rendeset, de legalábbis nekünk elfogadhatót. Szörföztünk is szorgalmasan a neten, kerestük vendéglők étlapján az amúgy már eredetét illetően is sokat vitatott étket. Persze, hogy a gourmet-gastro mainstream szóba sem jöhetett, hiszen csak nem járatják le magukat a 60-as, 70-es, 80-as évek az egyik legnépszerűbb fogásával, amin még ráadásul panír sincs, hogy pankó morzsával lehessen forradalmasítani, és vegázni se lehet vele.
![](https://img.hvg.hu/Img/b2dea50fcee14f6eb810034566fbfb2e/49a9c7e1-85d4-40a5-8fe1-bd513116cd74.jpg)
Ha már restaurantok helyett hagyományos kisvendéglők, kifőzdék tájékán észszerű keresgélni, akkor meg minek mennénk hetedhét országba, amikor van a közelünkben is egy: a Dani Kisvendéglő az Ördögárok út legelején, egy varroda szomszédságában. Ami esetleg jól jöhet, mert ha valaki rendszeresen náluk kosztol, annak előbb-utóbb ki kell engedni a szoknyáját, nadrágját.