Hasbeszélő: Az autentikus brassóit kerestük Budán, ezt találtuk

Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen Budán, az Ördögárok úton.

  • GyéZsé GyéZsé
Hasbeszélő: Az autentikus brassóit kerestük Budán, ezt találtuk

Annyira bosszantott minket, hogy legutóbb kudarcot vallottunk a kelenvölgyi retrózással, és legfőképpen a brassói aprópecsenyével, hogy nem hagyott nyugton, hol ehetnénk egy rendeset, de legalábbis nekünk elfogadhatót. Szörföztünk is szorgalmasan a neten, kerestük vendéglők étlapján az amúgy már eredetét illetően is sokat vitatott étket. Persze, hogy a gourmet-gastro mainstream szóba sem jöhetett, hiszen csak nem járatják le magukat a 60-as, 70-es, 80-as évek az egyik legnépszerűbb fogásával, amin még ráadásul panír sincs, hogy pankó morzsával lehessen forradalmasítani, és vegázni se lehet vele.    

Sztrapacska
HVG

Ha már restaurantok helyett hagyományos kisvendéglők, kifőzdék tájékán észszerű keresgélni, akkor meg minek mennénk hetedhét országba, amikor van a közelünkben is egy: a Dani Kisvendéglő az Ördögárok út legelején, egy varroda szomszédságában. Ami esetleg jól jöhet, mert ha valaki rendszeresen náluk kosztol, annak előbb-utóbb ki kell engedni a szoknyáját, nadrágját.

Valter Attila: Olyan versenynap nincs, hogy nem fáj

Valter Attila: Olyan versenynap nincs, hogy nem fáj

„A bukásoktól, brutális sérülésektől való félelem folyamatosan bennem van” – meséli Valter Attila országútikerékpár-versenyző a Penge podcast legújabb adásában, ahol arról is beszélget Szilágyi Áronnal és Kenyeres Andrással, hogy milyen gondolatok futnak át az agyán egy esés után, mekkora nyomást jelentett számára a 2021-es berobbanása, és milyen hatással vannak rá a kommentek.