hvg360 loader

Korábbi cikkek

Szeretettel Nagy-Britanniából: Az abortusz erkölcstelen? OK, boomer

szeretettel külföldről
2019.12.10. 10:00 5 perc

Mi kell ahhoz, hogy egy vezető brit egyetemen hónapokon át az abortusz legyen a beszédtéma? És miért kerülnek ki a kampuszon kétméteres, riogató plakátok a terhességmegszakításról? Nagy-Britanniában több szó esik az abortuszról, mint otthon, és vannak olyanok, akik bármeddig elmennének az igazukért.

Szeretettel Erdélyből: Különös székely kommentek a szaporodó medveproblémákra

szeretettel külföldről
2019.11.26. 10:00 2 perc

Megmozgatják a székely internetezőket a medvés cikkek. Egyre több a baleset, de a közvélemény nem a román államot hibáztatja, inkább a magánemberek felelősségét firtatja.

Szeretettel Brüsszelből: Vasúti síneken forrt össze Európa – 25 éves az Eurostar

szeretettel külföldről
2019.11.12. 10:00 6 perc

Ma már néhány óra alatt el lehet jutni vonattal Londonból Párizsba vagy Brüsszelből Londonba, és ez még csak a kezdet. Már tervezik a nagysebességű vasúti hálózat kibővítését Németországig.

Szeretettel Nagy-Britanniából: Miért érdekelne a Brexit, amíg van műanyag szívószál?

szeretettel külföldről
2019.11.05. 10:00 3 perc

A magyar fiatalok talán többet foglalkoznak a Brexittel, mint a britek, legalábbis ez a tapasztalatom egy év kint tartózkodás után. Viszont számtalanszor kaptam például azért, mert vörös húst eszem, még az egyetemi nyomtató is cseszeget, hogy mennyi szén-dioxidot termelek. A brit fiatalokat utolérte Greta Thunberg és a klímakatasztrófa.

Szeretettel Pozsonyból: A szlovák belpolitika sem jobb a Deákné vásznánál

szeretettel külföldről
2019.10.15. 11:00 5 perc

Nem egyszerű kiigazodni a szlovák belpolitikán, de a helyszínről kapunk segítséget. Lovász Attila teszi rendbe, hogy ki kivel van a szomszédban, és hogyan állnak a magyar pártok.

Szeretettel Erdélyből: Kőrösi-emlékút hozza közelebb a magyarokat és románokat

szeretettel külföldről
2019.10.01. 09:00 2 perc

Kőrösi Csoma Sándor nyomában indult útnak egy erdélyi magyar újságíró. Útját Facebookon dokumentálja, magyarok és románok egyaránt követik kalandját. Ezúttal egy Erdélyből induló történettel jelentkezik Szeretettel Külföldről rovatunk.

Szeretettel Bécsből: Rendőröket helyeznének el Hitler szülőházában, de ez sokaknak nem tetszik

szeretettel külföldről
2019.12.03. 10:00 4 perc

Ausztria évtizedek óta attól tartott, hogy a Braunauban lévő sárga házat ahol 1889-ban Adolf Hitler született, náci emlékhellyé változtatják. Most megszerezte az állam, de a lebontás helyett inkább egyenruhások népesítik majd be az épületet.

Szeretettel a Vajdaságból: itt a harmadik orosz megszállás, de ennek most örülnek

szeretettel külföldről
2019.11.19. 10:00 4 perc

Az oroszok a zentai spájzban vannak, ahol megszállást eddig talán soha nem szerettek annyira, mint most.

Szeretettel Bécsből: Ausztriában az állam fizeti a wellnesst, de csak ha komolyan veszik

szeretettel külföldről
2019.10.22. 09:05 3 perc

Ausztriában, ebben a mindmáig jólétinek mondható államban van egy olyan, példátlan szolgáltatás, amelyről az országhatáron kívül alig tudnak, belül viszont tömegesen veszik igénybe. A gyógykúráról van szó, a társadalombiztosítás vagy a nyugdíjbiztosítás által finanszírozott háromhetes kényeztetésről.

Szeretettel Nagy-Britanniából: Haza lehet jönni a külföldi tanulás után?

szeretettel külföldről
2019.10.08. 08:30 4 perc

Mennyi igaz a „kimentem tanulni, most láttatok utoljára” című tündérmeséből? Bár a csapból is a fiatalok kivándorlása folyik, a kormánymédián kívül alig hallani arról, és ott is csak ritkán, hogy vannak, akik visszatérnek. Pedig többségüknek megfordult a fejében a hazaköltözés. Kudarc ez, vagy inkább hazahozzuk a tudást? Az álmok feladása vagy újratervezés?

Szeretettel Brüsszelből: közösen küzdenek a belgák a élelmiszerpazarlás ellen

szeretettel külföldről
2019.09.24. 09:00 4 perc

Belgiumban összefogott a lakosság és az állam: a cél, hogy elejét vegyék az élelmiszerpazarlásnak. Szerzőnk Brüsszelből foglalja össze, hogy milyen módszerekkel próbálják elérni, hogy minél kevesebb étel végezze a kukában.