Jobline.hu
Jobline.hu
Tetszett a cikk?

Ha új állást keresel, az első dolog, amit meg kell tenned, a LinkedIn-profilod felfrissítése. Sok álláskereső azonban hajlamos nagyobb hibákat is elkövetni, amikor a profilját szerkeszti, ezzel tudattalanul is szabotálva a lehetőségeit.

Ez most a hat legnagyobb hiba, amint a LinkedInen elkövethetsz:

#1. Nincs fotód

Ma már nem lehet afölött elsiklani, ha nincs a LinkedInen profilképed. Egy fotó segíti a munkáltatókat és a fejvadászokat a bizalom kiépítésében, hiszen lehetővé teszi a számukra, hogy lássák, valódi személy van a profil mögött. Továbbá ha egy másik személynek is ugyanaz a neve, mint neked, akkor a profilkép használata lehetővé teszi, hogy megtalálják az emberek a megfelelő profilt.

#2. Kaotikus URL

Erre talán még nem gondoltál, de mindenképpen le kell ellenőrizned a LinkedIn profilod URL-jét, amely www.linkedin.com/in-nel kezdődik. Ha még nem volt időd testre szabni az URL-t, akkor azt látod, hogy az URL végén egy véletlen számsor áll. Szánj néhány pillanatot egy letisztultabb, professzionálisabb URL megalkotására.  Ezt úgy teheted meg, hogy a profilodban az Edit public profile & URL/Nyilvános profil szerkesztése és URL linkre kattintasz az oldal jobb felső sarkában. Az új URL legyen egyszerű, és kerüld el a születésnapodra vagy az érettségi évére utaló számokat. Így nem a korod lesz a szempont a munkáltatók számára sem.

#3. A profilod nem naprakész

Itt az ideje, hogy frissítsd profilodat. Győződj meg róla, hogy oldalad tartalmazza az összes legfrissebb tapasztalatodat, mielőtt kilépnél a munkaerőpiacra.

#4. Nincs elég kapcsolatod

A LinkedIn nem ugyanaz, mint a Facebook, de ahhoz, hogy hatékonyan használhasd, kapcsolatba kell lépned a platform más személyeivel is. Legalább 500 kapcsolattal kell rendelkezned. Ahhoz, hogy elérd ezt a számot, lépj kapcsolatba kollégáiddal, volt osztálytársaiddal és szakmai ismeretségeiddel. Minél több felsőfokú kapcsolatod van, annál könnyebb lesz megtalálni az új, érdeklődésedre számot tartó vállalatokat.

#5. Nincs elég ajánlásod

Gyakran figyelmen kívül hagyjuk ezeket, pedig a LinkedIn-ajánlások hihetetlenül sokat számíthatnak. Korábbi főnökeid, munkatársaid, megbízóid pozitív, publikus visszajelzést adhatnak rólad. Ez pedig azt sugallja, hogy jó munkaerő vagy, akivel szívesen dolgoznának együtt. Ha a múltban elbocsájtottak valahonnan, akkor ezek az ajánlások megmutatják a jövőbeli munkáltatók számára, hogy ennek ellenére értékes alkalmazott vagy, nem pedig olyasvalaki, aki rosszul teljesít.

#6. Nem veszel részt

A LinkedIn nemcsak az önéletrajzodról szól. Ezen a helyen kapcsolatba léphetsz más emberekkel, csatlakozhatsz másokhoz, részt vehetsz csoportokban, ahol szakmai beszélgetéseket folytathatsz. Ne légy passzív, vegyél részt a LinkedIn életében.

A LinkedIn kritikus platform a munkakeresés idején. Mielőtt elkezdenél új pozíciókra jelentkezni, tekintsd át a profilodat a fenti szempontok szerint, hogy az idei éved szakmai szempontból gyümölcsöző legyen.

A Recruiter cikke alapján

Regisztrálj a Jobline-on, hogy megtaláld álmaid állását és első kézből értesülhess a legújabb munkaerőpiaci trendekről!

Kövess minket a Facebook-on is, ahol mindig friss cikkekkel információkkal várunk!Az oldalon elhelyezett tartalom a Jobline.hu közreműködésével jött létre, amelynek előállításában és szerkesztésében a hvg.hu szerkesztősége nem vett részt.