Invitech
Invitech

Magyar szempontból nem is kezdődhetett volna jobban a nyár, így most már az is a fociról beszél, akit eddig ez hidegen hagyott. A mérkőzések követésére több módszer is adódhat, ezért összegyűjtöttük ezeket, illetve néhány hasznos tippel is szolgálunk, hogy útközben, vagy akár a szabadban is szurkolhassanak a kedvenc csapatuknak.

Kezdjük egy új tévével?

A TV készülékek gyártói a nagy sporteseményekre időzítik az akcióikat, választani azonban nehezebb, mint valaha. Mivel a meccseket már évek óta HD (nagy felbontás) minőségben közvetítik, így ajánlott a Full HD felbontású televíziókat keresni. A 4K, UHD, SUHD (a full HD négyszerese) matricával ellátott tévéket még nem érdemes beszerezni, egyelőre kevés ilyen tartalom érhető el. Az éles kép és jó hangminőség csak akkor garantált, ha HD adókat tartalmazó csomagra fizetünk elő a szolgáltatónál, e nélkül pont a lényeg marad el.

De a projektor is elég menő

A projektor a televíziókhoz képest sokkal nagyobb képméretet biztosít, viszont több körülmény szükséges ahhoz, hogy működjön ez a módszer. Gondoskodni kell az elhelyezéséről, ami nem minden lakásban megoldható, illetve szükség van egy nagyobb falfelületre is, ahova a képsorok futnak. A projektoron kívül ajánlott egy megfelelő vásznat is beszerezni, hiszen a tapétázott, vagy valamilyen színre festett fal ronthat az élményen. A mai projektorok már elsötétítés nélkül, nappal is kiváló élményt adnak, és filmek nézésére is is jól használhatók.

Legalább a laptopon jól megy a stream?

Az élő közvetítések alatt nem egyszer fordul elő, hogy egy gólnál a környéken eltérő pillanatokban hördülnek fel, vagy ujjonganak a nézők. Ez abból (is) fakadhat, hogy különböző forrásokból, készülékeken követik figyelemmel a mérkőzést, amelyek között pár másodperces eltérés is lehet. Ilyen forrás például az interneten elérhető stream. A műsor online követéséhez egy interneteléréssel, és böngészővel rendelkező számítógépre, mobilra, vagy tabletre van szükség. Utóbbi kettő esetén fontos észben tartani, hogy egy közvetítés tekintélyes adatmennyiséget fogyaszt, ami egy meccs alatt több száz megabájt is lehet, így ha tehetjük, ezt a lehetőséget inkább olyan környezetben használjuk, ahol díjmentes WiFi érhető el.

Ha út közben nem akad az adatforgalom, akkor ez is jó

A meccsek élőben való követése mobilos appok segítségével is lehetséges. Az Android, iOS, Windows Phone készülékekre elérhető applikációk az élő közvetítésen kívül hírekkel, információkkal is szolgálhatnak az éppen zajló meccsekről.

A legjobb nyilván egy kocsmában, vagy ha túl sokan szurkolnak a Margit-szigeten, még az étteremben is van hely az óriási tévé előtt

Egyértelműen ez a leghangulatosabb módja a szurkolásnak. Az országban vélhetően nincs olyan vendéglátó ipari egység, ahol legalább egy televízió ne lenne elhelyezve, de Budapesten és az ország több városában – például az Invitel jóvoltából most Esztergomban is – hatalmas felületű kivetítők, LED falak is várják a szurkolókat. Erre az igényre reagálva a szolgáltatók már olyan előfizetői csomagokat is kínálnak a vállalkozások számára, amelyek jogtiszta módon teszik lehetővé a televízió műsorok nyilvános sugárzását.

Ha a sporteseményekre nem csak magánemberként, hanem vállalkozásunk szempontjából vendéglátóként is gondolunk, érdemes megemlíteni az Invitel kisvállalatok számára kialakított, TV-szolgáltatást is tartalmazó csomagjait, amelyekkel a médiaszolgáltatóval történt egyeztetést követően nyilvánosan sugározhatóak a nyári sportesemények.


Az oldalon elhelyezett tartalom az Invitech közreműködésével jött létre, amelynek előállításában és szerkesztésében a hvg.hu szerkesztősége nem vett részt.

Hivatalos: itt az új Bentley Continental GT V8

Hivatalos: itt az új Bentley Continental GT V8

Hajbeültetéssel foglalkozó klinikát nyit Cristiano Ronaldo

Hajbeültetéssel foglalkozó klinikát nyit Cristiano Ronaldo

Kétszáz ember nézte élőben a Facebookon a christchurchi mészárlást

Kétszáz ember nézte élőben a Facebookon a christchurchi mészárlást

Komlón is közös polgármesterjelöltet állított az ellenzék

Komlón is közös polgármesterjelöltet állított az ellenzék

Balog Zoltán a Néppártról: Még soha nem álltunk ilyen közel a szakításhoz

Balog Zoltán a Néppártról: Még soha nem álltunk ilyen közel a szakításhoz