Megmutatjuk, hogy hogyan lehet okostelefonból digitális fényképezőgép!

Megmutatjuk, hogy hogyan lehet okostelefonból digitális fényképezőgép!

Utolsó frissítés:

LG Electronics Szerző:

LG Electronics
LG Electronics

A dél-koreai gyártó idén bemutatott moduláris okostelefonjának egyik legfőbb erőssége a kamerája. Az LG G5-höz fejlesztett moduláris kameramarkolat segítségével szinte bármikor, bármilyen helyzetben tökéletes képeket készíthetünk.

Az LG G5 kameráját részletesebben a Minek a tükörreflexes gép, amikor ezt is használhatja? című cikkünkben mutattuk be, most pedig az LG Cam Plus nevű kiegészítőjét járjuk körül.

Ehhez fontos tudni, hogy az LG G5 a világ első moduláris okostelefonja, ami annyit jelent, hogy a készülék alját egyetlen kattintással leválasztva különféle specializált kiegészítők csatlakoztathatóak hozzá. Ezeket a gyártó LG Friends összefoglaló néven emlegeti, segítségükkel pedig a telefon teljes értékű digitális fényképezőgéppé, valamint HI-FI zenelejátszóvá alakítható.

A modulok közül külön figyelmet érdemel az LG Cam Plus nevű kamerás kiegészítő. A diszkrét, szürke modul a telefon alsó, leválasztható részét helyettesítve kerül a helyére, a jellegzetes neonzöld akkumulátor csatlakoztatása után. Segítségével a felhasználó kényelmesen tarthatja célra a kamerát, csúszásgátló bevonata pedig lehetővé teszi, hogy akár fél kézzel is tökéletes fotókat készítsünk vele.

A letisztult külsejű Cam Plus felületén 4 gomb található: egy a videofelvételek indításához, a kamera kétállású elsütőbillentyűje, a zoom görgője, illetve egy különálló gomb, amely a kamera gyorsindítására szolgál. A kétállású elsütőbillentyűvel aktiválható a fókusz is, így valóban lehetséges fél kézzel is fotózni.

A Cam Plus nem befolyásolja az LG G5 kamerájának a működését, az összes funkció továbbra is elérhető az érintőképernyőn keresztül. Így lehetőség van az Egyszerű, az Automata és a Manuális üzemmódok összes beállításának módosítására, és kiválasztható az is, hogy a 8 megapixeles fix látószögű, vagy a 16 megapixeles nagylátószögű objektívet használjuk. A kettő között egyébként a zoom változtatásával is lehet váltani.

135°-os panoráma

A Cam Plus-on ezen felül megtalálható egy, az USB-C töltő fogadására alkalmas csatlakozó, illetve a hangszóró is, csakúgy, mint az LG G5 „normál” alsó részén. Amitől azonban igazán kincset ér ez a modul, az a telefon/kamera üzemidejét jelentősen meghosszabbító 1200 mAh teljesítményű extra akkumulátor, amelyet a Cam Plus háza rejt. Ezzel szinte már semmi akadálya nem lesz annak, hogy egy egész napon keresztül fotózzunk, miközben nem nélkülözzük az LG G5 egyéb szolgáltatásait – netezés, közösségi média, játék, munka, stb. – sem.

Az optikai képstabilizátor segítségével a kevésbé biztos kezű fotósok is tűéles képeket készíthetnek a telefonnal.

Persze a Cam Plus némileg megnöveli a telefon súlyát, valamint az egyensúlyát is megváltoztatja. Ugyanakkor egy hetes intenzív teszt után kijelenthető: kifejezetten kényelmessé teszi a G5 használatát, az alul lesúlyozott telefon ugyanis így még jobban belefekszik a tenyérbe, és amiatt sem kell aggódni többé, hogy a fényképezés hevében könnyedén kicsúszna az ujjak közül. Annak, aki komolyan szeretne fotózni a telefonjával – márpedig az LG G5-nél erre nincs alkalmasabb választás – érdemes megfontolni a Cam Plus modul beszerzését is.


Because getting everything in one shot should be as easy as one click. #LGG5 #WideAngleLens #LGCanada #G5WideAngle

LG Electronics Canada (@lgcanada) által közzétett videó,