Telekom
Telekom

Manapság a fejlett technológiájú készülékek használata egyre elterjedtebb. Akinek nincs ilyen, az versenyhátrányba kerül. De előnyt jelent-e az üzletben a nagyteljesítményű vagy presztízses eszközök használata?

Felsőkategóriás laptopokat régebben főleg a cégvezetők használtak, habár némelyiküknél csak high-tech dísznek, levélnehezéknek szolgáltak. Ennek a korszaknak azonban vége, mert megjelentek új előfizetéses konstrukciók, amelyek beruházás nélkül juttatják el a nagyteljesítményű vagy magas presztízsű eszközöket azokhoz, akiknek ezek tényleg a munkához, értékteremtéshez kellenek. A digitális fejlődés ugyanis olyan tempójú, hogy ebben a csillogásnak kisebb, a funkcionalitásnak sokkal nagyobb szerep jut.

A jó minőségű eszközöknek többféle hasznuk is van. A nagy teljesítmény, a széles funkcionalitás, a megbízhatóság és tartósság nem szorul magyarázatra. Másfelől az ilyen eszközök a használójuknak magabiztosságot adnak, mintha egy jó kocsival érkeznének a tárgyalás helyszínére.

A Milward Brown marketing tanácsadócég szerint egy vállalati szervezet minden tagja a márka potenciális nagykövete. A cégek számára a pozitív hatás kiemelten fontos, a márkák értéke ugyanis attól jön létre, ha az emberek hisznek a benne összesűrített üzenetben. Ezért a szakembereknek, akik ügyfelekkel találkoznak – például üzletet kötnek –, ügyelniük kell a tökéletes megjelenésre. Ennek része, hogy megfelelő eszközökkel legyenek felszerelve a külső helyszíneken, és a saját irodájukban is.

Csakhogy – bármennyire is versenytényező a megfelelő eszközpark – a kkv-k általában erőforráshiánnyal küzdenek, nem feltétlenül futja nekik eszközberuházásra. Pedig tisztában vannak vele, hogy a jó szakmai ajánlat és referenciák, a munkatársak felkészültsége mellett az is fontos, hogy milyen eszközöket használnak a prezentációk során. Hiszen mindennek tökéletesen és folyamatosan kell működnie.

Nem véletlen, hogy a Magyar Telekom például a saját kkv ügyfelei körében azt tapasztalta, hogy tudatosabb telekommunikációs költések és erősödő IT-beruházások jellemezik őket. A vállalati informatikai piac évek óta folyamatosan bővül, s a kis- és közepes cégek számára nyújtott informatikai szolgáltatásaikra egyre nagyobb az igény. Ennek az az egyik oka, hogy e szegmensben mind többen ismerik fel a megbízható technológiai háttér fontosságát, hiszen érzik a hasznát a napi üzletmenet könnyebbé válásán keresztül.

A Telekom kkv ügyfelei tizenkét hónap alatt 70 százalékkal többet költöttek informatikai eszközökre és szolgáltatásokra, mint korábban. S ami különösen figyelemreméltó, hogy a legtöbbet a havi díjért megvásárolható notebookokra szántak, az ilyen kiadások meghatszorozódtak, de nőttek az irodai szerverekre, és felhő alapú, irodai szolgáltatáscsomagra szánt összegek is. A notebook kínálaton belül nemcsak az alacsonyabb értékű gépek fogytak, hiszen a megvásárolt laptopok 17 százaléka felsőkategóriás, Apple termék volt.

Már szó volt a kkv-k erőforrás- és költségérzékenységéről. A Telekom tapasztalatai is alátámasztják, hogy ezek a néhány vagy néhány tucat embert foglalkoztató cégek a praktikum élharcosai. Mindenért rajonganak, ami hasznos, vagy amitől kiszámíthatóvá, tervezhetővé válnak a kiadásaik. Nincs beruházás, csak havidíj? Ide nekünk! – jelzik a megrendeléseikkel. Informatikai eszközök, és szolgáltatások a felhőből? Az is jöhet! – mondják, és fizetnek. Felismerték ugyanis, hogy náluk nem kell külön szakértelmet fenntartani, hiszen a havi fix díjért gyakorlatilag használatra kész, dobozos irodai csomagot, és ellenőrizhető, megbízható folyamatos fejlesztést és terméktámogatást kapnak.

Profi felszerelés, profi informatikai és telekommunikációs háttér, kisebb és kiszámítható kiadások – a kkv-k a stabil működéshez ezt a feltételrendszert keresik. Ráadásul a minden körülmények között jó teljesítményt nyújtó notebookok azokhoz is eljutnak, akiknek a kezében ezek fontos, hasznot termelő munkaeszközök, akik a piacon ezekkel az eszközökkel tudják megerősíteni a benyomást, hogy a cégük képes az ügyfelek által elvárt jó teljesítményre.Az oldalon elhelyezett tartalom a Magyar Telekom Nyrt. megbízásából készült, a cikket egy független szerkesztőség írta, előállításában és szerkesztésében a hvg.hu szerkesztősége nem vett részt.

Durván megdrágulhat az orvosi ellátás azoknak, akiknek nincs társadalombiztosításuk

Durván megdrágulhat az orvosi ellátás azoknak, akiknek nincs társadalombiztosításuk

Gyakran félek megszólalni, mert kínos lenne, ha épp akkor akadna be a lemez

Gyakran félek megszólalni, mert kínos lenne, ha épp akkor akadna be a lemez

Kolbászt nem gyúrt, de így is jól mulatott Békéscsabán Szijjártó Péter – fotók

Kolbászt nem gyúrt, de így is jól mulatott Békéscsabán Szijjártó Péter – fotók

Nagy átállásra készül a Budapest Bank, két napra bezárja a fiókjait is

Nagy átállásra készül a Budapest Bank, két napra bezárja a fiókjait is

Nézőpont Intézet: A rendőrviccek iróniája a múlté

Nézőpont Intézet: A rendőrviccek iróniája a múlté