Mastercard
Mastercard

Ha a belvárosba indulunk mulatni, időnként komoly logisztikai stresszt kell elszenvednünk amiatt, hogy hol lesznek legnagyobb biztonságban nélkülözhetetlen fizetőeszközeink: pénztárca, bankkártya, telefon. Mi leteszteltük, és higgyen nekünk: elég lesz a mobil.

A kísérlet folytatódik: az egyre terjedő érintéses mobilfizetés segítségével újra a „készpénzmentesítjük” magunkat, és egy okostelefonnal (na, meg egy fotóssal) felszerelkezve nyakunkba vesszük a fővárost. Ezúttal önmagunk és persze az olvasók szórakoztatása volt a cél. Lássuk, hogy milyen élményekben volt részünk.

Mystique Room – Szent István körút 9.

Minden túlzás nélkül állítható, hogy Budapest a szabaduló szobák első számú központja lett, ami miatt ugyanakkor a kínálat is felhígult. Nehéz igazán igényes, átgondolt, valóban szórakoztatóra és nem idegesítőre tervezett helyeket találni. A Mystique Room pont ezek ellenkezőjét hozza: változatos, jól felépített, nem túl könnyű, de együtt gondolkodással azért teljesíthető szobákat terveztek. Mi a középkort idéző Katedrális nevűt próbáltuk ki, de van itt Steampunk (időutazós), és a japán kultúrából merítő pálya is. A kivitelezés mindenhol profi, a tervezők előszeretettel használják az RFID, vagy NFC technológiát, azaz a tárgyakat több esetben elég csak egymáshoz érinteni, vagy megfelelően párosítani. Nem is választhattunk volna jobb helyet…

A képre kattintva galéria nyílik!
©

IV. Országos Slam Poetry Bajnokság – Instant, Akácfa u. 49-51.

A vasárnapi programokat böngészve azonnal szemet szúrt a Slam Poetry csapat rendezvénye, ami az egy ideje új helyen leledző Instant miatt is érdekes. Egy nagyon érdekes, a rappelés és verselés határán mozgó műfajról van szó, tele nyelvi leleménnyel, mondanivalóval, időnként fájdalmas, de többnyire kellemes rímekkel. Mi az egyik előválogatóra néztünk be, ahol szomorkás, harsány, kritikus, esetenként 18-as karikát is megkívánó szövegek pörögtek. A szabályok egyszerűek: három perc, saját szövegek, mindenféle kíséret, zenei aláfestés nélkül. Csak az előadó és a szövege. Rövid idő alatt egy rakás tehetséges embert láthattunk a színpadon, akik októberben, a Trafóban döntőznek.

A képre kattintva galéria nyílik!
©

Gozsdu udvar – Király utca 13.

A belváros egyik leglátványosabb evolúciós folyamatát minden bizonnyal a Király és a Dob utca közötti épületegyüttese mondhatja magáénak. Pár év alatt meghökkentően sok étterem, klub, söröző, bár, koktélos hely került ide, aminek a felsorolását még csak meg sem kísérelnénk. A rögtönzött szemlénk alatt beugrottunk a középtájon található játéktermi részbe, fellátogattunk a nemrég újranyitott SkyTeraszra (feljárati ajtó a játéktermi részben található), ahonnan mesés kilátás nyílik a kerületre és a környező, szórakozni érkező emberektől nyüzsgő utcákra. De van itt is szabaduló szoba (Gozsdu Mission), több hangulatos, a táncos közönséget is váró klub, amelyek közül a személyes kedvencünk a Dob utcában található Ellátóház. Mondanom sem kell, ezek egyikében sem okozott problémát az egyérintéses fizetés.

A képre kattintva galéria nyílik!
©

Budapest Park (Nagyszünet) – Soroksári út 60.

A napot egy nyugis hangulatú, akusztikus koncerttel zártuk le, aminek a Budapest Park egyik sarkában található Nagyszünet adott helyszínt. A Blahalouisiana együttes énekesének és basszusgitárosának (Schoblocher Barbi, Jancsó Gábor) duója saját szerzeményeket, feldolgozásokat adott elő a közel két óra alatt. A csapat nem is olyan régen, a Margaret Island előtt adott koncertet a Budapest Park nagyszínpadán, így aki egy kicsit közelebbről szerette volna őket meghallgatni, az most megtehette. A Blahalouisiana 2012-ban alakult meg, és azóta rengeteg koncerten (ők voltak pl. a Morcheeba előzenekara 2013-ban), fesztiválon, megmérettetésen (pl. NagySzínpad) vannak túl, 2016 áprilisa óta pedig már nagylemezük is van.

 

©


Az oldalon elhelyezett tartalom a Mastercard megbízásából jött létre, előállításában és szerkesztésében a hvg.hu szerkesztősége nem vett részt.

Mastercard BrandChannel

Addig nyújtózkodj, ameddig a mobilod ér

Végre csúcsra hághat a kényelem és a praktikum. Se pénztárca, se bankkártya, se zsebből előhalászott ringyes-rongyos címletek. Csak fogja kedvenc okostelefonját, és fizessen olyan egyszerűen és sikkesen, ahogyan azt megálmodtuk, amikor a jövő mindennapi vívmányaira gondoltunk.