szerző:
hvg.hu

Éppen az ilyen estekre hívta fel a figyelmet a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató.

A napokban indult el egy hasznos szolgáltatás, amellyel könnyen, online felületen le lehet kérdezni van a járművünkön érvényes autópálya-matrica, vagy megyei matrica. A szolgáltatás a kapcsán most megszólalt a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) is.

Mint közölték, hasznosnak tartják az olyan fejlesztéseket, mint az autópálya-matricák érvényességére vonatkozó online lekérdezési lehetőséget. Két dolgot azonban fontos kiemelni: ezek a rendszerek nem rendelkeznek teljes körű adatbázissal a hazai gyorsforgalmi utakra (autópályák, autóutak) értékesített e-matricák vonatkozásában. Az e-autopalyamatrica.hu és az autopalyamatrica.hu oldalak rendszere kizárólag a Nemzeti Mobilfizetési Rendszeren keresztül SMS-ben, mobilalkalmazással, vagy weben/mobilweben keresztül megvásárolt e-matricák érvényességét ellenőrizhetik. A hazai e-matrica értékesítés pedig mindössze a teljes eladás 10,85 százalékát teszik ki (2016. évi adat).

Közel 2000 viszonteladó partnernél (pl. benzinkutak, utazási irodák), vagy ügyfélszolgálatnál, esetleg saját értékesítési ponton vásárolt e-matricáról, nem fog az autós hitelt érdemlő információhoz jutni. Ennek megfelelően az említett oldalak által biztosított információk egy pótdíjas eljárás során nem számítanak hitelt érdemlőnek, és nem használhatók fel.

Hivatalosan lekérdezni - a jármű rendszáma alapján -  telefonon a +36-36/587-500-as számon, vagy személyes ügyfélszolgálaton, vagy írásban az [email protected] címen lehet.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!