szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hétfő után kedden is leszakadt egy felsővezeték Rákosrendezőnél. A MÁV-Start szerint késő délutánra állhat helyre a forgalom.

A hét első napjának reggelén teljesen leállt a vonatközlekedés a Nyugati pályaudvar és Rákosrendező között, miután a szakaszon leszakadt egy felsővezeték. Az arra közlekedőknek azonban a keddjük sem indult könnyen, mert hasonló hiba miatt öt órán át csak egy vágányon közlekedtek a szerelvények (erről a Nyugatiban nemigen kaptak kielégítőnek mondható tájékoztatást).

A MÁV-Start közlése szerint Rákosrendezőn nem sokkal hajnali 5 után letört egy személyvonat áramszedője, ami vezetékszakadást okozott. Emiatt a veresegyházi vonal S71-es járatai ideiglenesen csak Rákospalota-Újpestig szállították az utasokat, illetve onnan is indultak Veresegyházán át Vác felé. Rákospalota-Újpest és Nyugati között a vasúttársaság a Budapest–Vác–Szob-vonalon közlekedő vonatokat ajánlotta, és figyelmeztetett: várhatóan 20-70 perccel hosszabb menetidővel kell számolniuk a váci és veresegyházi vonalon utazóknak. Leállították a váci helyi vonatokat is, helyettük a szobi szerelvények mindenhol megálltak.

Röviddel 10 óra előtt aztán a MÁV-Start bejelentette, hogy sikerült helyreállítani a vezetéket, így mindkét pályán újraindulhatott a közlekedés. "A menetrendszerű közlekedés fokozatosan, várhatóan késő délelőttre áll helyre a váci és a veresegyházi vonalon. Az S71-es járatok újra a teljes útvonalukon igénybe vehetőek utazásra" – írták.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Felsővezeték-szakadás: tájékoztatásban nem álltak a helyzet magaslatán a Nyugatiban

Hétfőn és kedden is leszakadt a felsővezeték Rákosrendezőnél, emiatt sok vonat nem érintette a Nyugatit. Tapasztalataink szerint a Nyugati pályaudvaron tanácstalan tömegek álltak, mert a vasúttársaság nem informálta az utasokat arról, hogy a járatok vagy azok egy része máshonnan indul, a MÁV-Start szerint azonban folyamatosan tájékoztattak. Ön mit tapasztalt az utastájékoztatásról?