szerző:
hvg.hu

A havazás és az amiatt kialakult rossz látási viszonyok miatt országszerte várhatók fennakadások a közlekedésben, a BKK járatai közül egyelőre csak a 65-65A érintett, a vonatok menetrend szerint járnak.

Az Index azt írja, az erős havazás következtében kialakult rossz látási viszonyokm miatt a reptér 2-es kifutópályáját lezárták, az 1-est pedig tisztítják. Amíg végigmennek a pályán a hókotrók, a leszállni készülő repülők a levegőben várakoznak. Aki induló, vagy érkező gépre vár, ajánlatos tájékozódnia a reptér weboldalán.

Balesetek országszerte

Baleset lassítja a haladást továbbá az M3-as autópályán Gyöngyös közelében, a 400-as úton Vecsés és Üllő között, a 3-as főúton Encs közeklében, és a 22-es főúton Érsekvadkert és Ipolyszög között, illetve Salgótarján külterületén is, derül ki a Katasztrófavédelem és a rendőrség közléséből.

A rendőrség arra is felhívja a figyelmet, hogy az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán a folyamatos havazás miatt a szokásosnál lassabb haladás lehetséges, kérik, hogy fokozott óvatossággal, az út- és látási viszonyoknak megfelelően, kellő követési távolságot tartva közlekedjenek.

A budai hegyvidék még egész jól tartja magát

Ami a budapesti közlekedési járatokat illeti, a BKK azt írja Facebookján, az intenzív hóesés miatt nem közlekedik a 65-ös és a 65A autóbusz. Illetve baleset miatt a 287-es autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Budaörs vasútállomás megállót, valamint pályahiba miatt a 17-es villamos a Bécsi út/Vörösvári úttól csak Budafok Kocsiszínig közlekedik, a Savoya Parkot nem érinti.

Jól tartja magát a MÁV is

Kedden kora délután a leginkább érintett hegyeshalmi fővonalon és a budapesti elővárosi vonalakon az intenzív havazás nem okoz tartós fennakadásokat, írja a vasúttársaság. A járatok túlnyomó többsége menetrend szerint közlekedik, az időjárási körülmények miatt néhány vonat esetében tapasztalható 5-15 perccel hosszabb menetidő. 

Veresegyházán egy váltómeghibásodás miatt lelassult a közlekedés. A váltót már részben kijavították várhatóan késő délután már nem kell hosszabb menetidővel számolni a Budapest–Vácrátót–Vác-vonalon.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Alföldi Róbert: „Hogy ki a királyunk, az tőlünk függ”

Alföldi Róbert: „Hogy ki a királyunk, az tőlünk függ”

150 ezer liter folyékony csoki árasztotta el az utat Arizonában

150 ezer liter folyékony csoki árasztotta el az utat Arizonában

Űrben is termeszthető már bab

Űrben is termeszthető már bab

Jön az eredeti Szellemirtók-filmek folytatása

Jön az eredeti Szellemirtók-filmek folytatása

Megint felfüggesztik a Momentum és a Párbeszéd állami támogatását

Megint felfüggesztik a Momentum és a Párbeszéd állami támogatását

Súlyos vereséget szenvedett Theresa May a brit parlamentben, kérdéses, mi lesz a Brexittel

Súlyos vereséget szenvedett Theresa May a brit parlamentben, kérdéses, mi lesz a Brexittel