szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Közös ellenőrzési akciót tart csütörtökön a magyar és a román rendőrség a 42-es főúton Nagyvárad és Püspökladány között. A rendőrök délelőtt már hat országosan körözött személyt is elfogtak - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata.

A reggel nyolc órakor indult ellenőrzés a 42-es számú főutat érinti. Az akcióban többek közt részt vesz a Bihor Megyei Rendőr-főkapitányság, a Nagyváradi Rendőrkapitányság, a Vám- és Pénzügyőrség, a Nemzeti Közlekedési Hatóság, továbbá berettyóújfalui és püspökladányi rendőrök és polgárőrök. Az ellenőrzést az említett szervek összesen 170 fővel végzik.

Az akció során csak a délelőtti órákban hat országosan körözött személyt állítottak elő a határ magyar oldalán. Az elfogottakat többek közt rablás és orgazdaság, közúti baleset okozása és közlekedésbiztonság veszélyeztetése miatt keresték. Egy személyt a büntetés-végrehajtási intézet körözött, mert büntetésének letöltését nem kezdte meg.

A rendőrök célja a közlekedés biztonságának javítása az ittas vezetők és a gyorshajtók kiszűrésével Hajdú-Bihar megye egyik legforgalmasabb és legveszélyesebb útján.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lantos Gabriella Kossuth-díjat adna Majkának

Lantos Gabriella Kossuth-díjat adna Majkának

Ritka meteorit zuhant egy férfi kertjébe, egyből milliomos lett

Ritka meteorit zuhant egy férfi kertjébe, egyből milliomos lett

Egyre valószínűbb, hogy a félig magyar Anthony Blinken lesz az USA új külügyminisztere

Egyre valószínűbb, hogy a félig magyar Anthony Blinken lesz az USA új külügyminisztere