szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Frank Klein veszi át a mai naptól az új kecskeméti személygépkocsigyártó-üzem felépítésének irányítását, valamint a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető posztját. Michael Frieß, a gyár korábbi vezetője az előkészítő és tervezési szakasz lezárása után személyes okok miatt kérte áthelyezését.

Az építési munkálatok elindulása és a projekt következő fázisába érkezésével Michael Frieß új feladatot vesz át a Mercedes-Benz brémai gyárában.

Frank Kleinnel a gyártás területén tapasztalt szakembert nyertek meg a gyár felépítéséhez és majdani irányításához. Frank Klein az S-osztály, a Maybach, a Guard és az SLS típusú gépkocsik gyártását végző részleg eddigi vezetőjeként megismerhette a márkának a gyártással szemben támasztott követelményeit.

A kecskeméti gyárban 2012-től a következő generációs A- és B-osztályú gépkocsik utódmodelljeinek gyártása folyik majd. A gyár a németországi, raststatti telephellyel, a Daimler AG kompakt gépkocsikat gyártó központjával együttműködve állít elő majd személyautókat. A gyár alapkőletételére 2009. október 16-án került sor Bajnai Gordon magyar miniszterelnök jelenlétében.

A Mercedes-Benz kb. 800 millió eurót ruház be az új gyárba. Mivel a márka a jövőben az eddigi 2 helyett 4 modellel szeretné képviseltetni magát a kompakt gépkocsik piaci szegmensében, igény merült fel újabb kapacitások bevonására, melyet a raststatti gyár egyedül már nem tudott fedezni.

Az építési munkálatok elmúlt év októberi megkezdésével párhuzamosan, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. megkezdte a helyi munkatársak törzsgárdájának felvételét és betanítását. Az első állásokat az igazgatási, a személyzeti és a kontrolling részlegeken töltötték be, valamint felvették a leendő gyár műszaki szakembereit is, akik már meg is kezdték a megfelel ő továbbképzési programokat. Hosszú távon az új kecskeméti gyárban 2500 munkahely létesül.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!