Tetszett a cikk?

2009-ben a kínai autópiac 46 százalékkal bővül és elérte a 13,6 milliós darabszámot. 8,6 millió kínai tavaly vásárolta meg élete első autóját. Idén a szakértők tízszázalékos növekedést jeleznek előre, ami azt jelenti, hogy a piac 2010-ben elérheti a 15 millió darabot.

Kína a világ legnépesebb országa, s rohamos ütemben bővülő gazdaságának köszönhetően hamarosan tartósan a világ legnagyobb autópiaca is lesz, éppen ezért a valamennyi globális autógyártó fókuszába került, legutóbb a Ford jelentette be, hogy a Focus és a Fiesta négyajtós típusait piacra dobja Kínában.

A piac ugyanakkor még éretlen, s ellentétben az amerikai illetve európai piaccal, ahol 1-2 százalékos piaci részesedés változás is figyelemre méltó eredménynek számít, az első vásárlók nagy száma miatt ennél sokkal drasztikusabb változások is könnyen előfordulhatnak. Mindemellett nem beszélhetünk még kialakult márkahűségről sem, hiszen a vevők legjelentősebb része jelenleg élete első autóját használja, illetve annak megvásárlására készül.

A tipikus kínai autóvásárló egyébiránt fiatalabb, mint amerikai, vagy európai társa, s médiahasználati szokásai is eltérnek attól: Kínában hangsúlyos az internet és a közösségi média, s ezáltal a szájról-szájra terjedő reklám szerepe.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
automenedzser.hu Autó

A GM letaszította a VW-t a kínai trónról

Az eladások megugrásától hangos első félévben átrendeződni látszik a kínai autópiac. Az ötvenszázalékos növekedést produkáló autóipar élén változás történt, idén először a General Motors és partnerei adták el a legtöbb autót, a Volkswagennek be kellett érnie a második hellyel.

automenedzser.hu Autó

15 év múlva az autónk is kínai lesz

A Jiangling Landwind kínai terepjáró töréstesztjének gyalázatos eredménye megrengette a világsajtót. A ma még gyatra minőségű autók azonban pár éven belül komoly versenytársai lesznek az európai, az amerikai és az ázsiai autógyártóknak. A legmerészebb elképzelések szerint 2020-ra Kína a világ vezető autógyártójává válik. Hamarosan az autónkon is ez áll majd: Made in China.

Ezreket evakuáltak Srí Lankán, miután megjött Burevi

Ezreket evakuáltak Srí Lankán, miután megjött Burevi

GKI: Eshet a lakások ára a következő egy évben

GKI: Eshet a lakások ára a következő egy évben

Szájer József kilépett a Fideszből

Szájer József kilépett a Fideszből