szerző:
Biró Csongor

Nagyon jó autó a dízel Toyota Auris: kényelmes, kellemes, kis család számára praktikus, cégautónak szerény, tartós, erőforrása takarékos, nyomatékos és halk. Egyszóval: aranyat ér. Igaz, az árát is aranyban mérik.

Luna felszereltséggel kaptam tesztre az Aurist: a külső tükrök fűthetők és elektronikusan állíthatók, van ködlámpánk, négy irányban állítható, multifunkciós, sportos, alul vágott kormányunk elektromos szervóval, manuális klímaberendezésünk, fokozatváltásra figyelmeztető jelző, négy elektromos ablakemelő, USB-bemenet a kesztyűtartóban, rádiós CD/mp3-lejátszó, hét légzsák, isofix-pontok. A tesztautón extra csak a menetstabilizáló (VSC 160 ezer forintos felárért) és a hátsó tolatószenzor volt. Automatikus világításkapcsoló azonban nem tartozéka az Aurisnak, így, ha nem figyelünk oda, könnyen lemeríthetjük az akkumulátort. A kesztyűtartó duplarekeszes, van az egyikben USB-csatoló, két pohártartót is elővarázsolhatunk a műszerfal széléről, a kartámasz dobozába is pakolhatunk.

©

Semmi izgalom a beltérben, de tetszetős a külső, a frissen felvarrott forma dinamikus megjelenésű. Az egyszerű, de szépen kidolgozott domborulatok komolyságot sugároznak. Az utastér hátul is kényelmes, csomagtartója átlagos, bringa csak úgy fér be, ha a teljes hátsó padot lehajtjuk. Családoknak, cégeknek hosszú távú megoldás az Auris, főként az ára miatt is. Kis motorral szerelt dízel kompaktot sok gyártó kínál, közöttük a rendelkezésre álló adatok alapján közepesen drágának minősül az Auris, a maga 4,81 millió forintos alapárával.

Konkurencia
Renault Mégane 1,5 dCi (85 LE) 4,04 millió Ft (akciós ár)
Citroen C4 HDi (92 LE) 4,06 millió Ft (akciós ár)
Hyundai i30 1,6 CRDi (90 LE) 4,09 millió Ft (akciós ár)
Kia c’eed 1,6 CRDi (115 LE) 4,29 millió Ft (akciós ár)
Mazda 3 CD109 (109 LE) 4,749 millió Ft (jubileumi ár)
Ford Focus 1,6 TDCi (90 LE) 4,881 millió Ft (listaár)
Fiat Bravo 1,6 Multijet (105 LE) 5,2 millió Ft (listaár)
Peugeot 308 1,6 HDi (90 LE) 5,09 millió Ft (listaár)
Opel Astra 1,3 CDTI (95 LE) 5,23 millió Ft (listaár)
Seat Leon 1,6 CR TDI (105 LE) 5,5 millió Ft (listaár)
VW Golf 1,6 CR TDI (90 LE) 5,5 millió Ft (listaár)

A középkonzol közepéig felemelt hatsebességes váltó pontosan dolgozik, a váltásban segít a fokozatválasztó jelző is. Ha odafigyelünk, meglepően kedvező fogyasztás a jutalmunk. Autópályán meghajtva, városi dugóban idegeskedve, összesen 600 közösen megtett kilométer alatt nem kért többet 5,19 liter gázolajnál 100 kilométeres átlagban (hasonló fogyasztást mértünk az Auris HSD hibrid nemzetközi menetpróbáján). A dízelmotor nem fickós, de egyenes úton alkalmas tempós előzésekre is. Meredek emelkedőn elfogy a szufla, nem győzünk visszaváltani, a Budakeszi úton néha kettesben is ledadog, a forgalom lelassul. Futóműve kemény, a rossz, kátyús utakon kellemetlen. A korábbi Aurishoz képest jó helyre került a kézifék karja.

Műszaki adatok és képek az Autómenedzser.hu autós portálon.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Biró Csongor Autó

Toyota Land Cruiser teszt: érti a tréfát, de nem szereti

Ami a Jeep Wrangler az amerikaiaknak, a Land Rover a briteknek, a G-osztály a németeknek – az a Land Cruiser a japánoknak. Igazi offroad legenda. A háromliteres dízelmotor valóban az őskort idézi, de az autó kényelme, technikai fejlettsége és ár/érték aránya a nagytestű terepjárók legjobbjai közé emeli. A kakasülőn ülve összetöpörödik a világ, mindenki csak felnéz rá, elnézőek esetlenségével és ott is előnyhöz juttatják, ahol nem kellene.

hvg.hu Autó

Toyota Avensis kombi teszt: pulzuslassító

A technika szerelmeseinek készült az új Avensis. Ez jó hír nekik, rossz hír azoknak, akik a kényelmes, nagyvonalú, sportos és izgalmas autókat kedvelik. Az új Avensis nem ilyen, ugyanakkor praktikusságához és megbízhatóságához nem férhet kétség. Flottában menni fog, ha eleget engednek felhizlalt árából.

hvg.hu Autó

Toyota Prius teszt: valóban olyan keveset fogyaszt a villanyos?

A Toyota Prius III-ban (harmadik generációs) minden a fogyasztásról szól, kis zöld autókat gyűjtünk a kijelzőn, ha megtakarítunk 30 Wattot óránként, lassításkor leáll a motor, töltődik az akksi, villanyüzemben nincs kibocsátás - őrület, mekkora a felhajtás a szén-dioxid körül. Ám, a Priusra mégsem úgy fogok emlékezni, mint minden idők legtakarékosabb autójára, hanem mint minden idők legmodernebb autójára. A high-tech és a varázslás hétköznapi megtestesülésére.

Biró Csongor Autó

Toyota Verso teszt: Ábel a rengetegben

Közel kétezer kilométeren át nyüstöltem sok csomaggal, sok utassal, számtalan szerpentinen, hegyen, dombon és kátyún át Erdélyben és Magyarországon a Toyota Versót. Panasz nélkül tűrte a megpróbáltatásokat, az emelkedőkön megizzadt, a falusi utakon megszeppent, de sem zokszót, sem mérges morgást nem hallatott. A benzinnel nem volt telhetetlen, ám a csomagokat csak úgy nyelte.

hvg.hu Autó

Toyota Avensis teszt: cégvezetők Toyotája

Méltó a Toyota hagyományaihoz, fejlettségéhez, világuralmi törekvéseihez az a technikai arzenál, amit az Avensis felvonultat a biztonság, a környezetvédelem szolgálatában. Ebben a nagy igyekezetben a vezetési élmény kihalt az autóból. Hiába a műszaki és kényelmi fejlettség, az Avensis nem élmény-, de nem is örömautó. Marad a cégautós kategóriában.

hvg.hu Autó

Toyota iQ teszt: terminátor vagy hőscincér?

Ájkjú. Ez a jövő? Szörnyecskék lepik el a városi dzsungelt, gumifüstölés helyett a srácok helyben megfordulással ajzzák fel a lányokat, akik később egy gyermeket szülnek nekik. Több ugyanis nem fér a négyszemélyes, háromméteres Toyota iQ-ba. Ha nem lenne botrányosan drága, meghajtanám a fejem előtte.

hvg.hu Autó

Toyota RAV4 teszt: kátyújáró

Bár manapság divat a dízelmotor és az automatikus váltó kombinációja az SUV szegmensben, ezúttal a jó öreg, ám nemrégiben felfrissített Toyota RAV4 benzines csúcsváltozatát faggattuk, számára a legelőnyösebb időszakban: télen. Hattyúdal ez, hisz idén érkezik az utódja.

Biró Csongor Autó

Toyota Auris HSD teszt: kannibalizmus a Toyotánál

Ha a visszahívási akciókban nem rendült meg a Toyota Prius iránti érdeklődés, most itt az ideje. Megszületett ugyanis a Toyota második hibridje. Az Auris HSD-t egy kategóriával lejjebb küldték harcba, de sok országban, így nálunk is, a Prius babérjaira tör.

hvg.hu Autó

Toyota Land Cruiser teszt: bárhol elmegy

Több mint fél évszázadra visszanyúló történetével, páratlanul jó terepképességeivel és tartósságával a Land Cruiser megbízhatóságának hírneve sziklaszilárd. Hóban, jégben - ott ahol a madár is őzekkel jár – tettük próbára a Land Cruiser család legújabb tagját. Nem volt olyan helyzet, pillanat, vagy útszakasz a Mogyoród és Szada környéki dombokon, ahol megnyikkant volna a kocsi. Csak a jég jajongott alattunk, a legyőzöttek szégyenhimnuszát fújta a szél.

hvg.hu Autó

Toyota Urban Cruiser teszt: egy csipetnyi SUV

Itthon a Suzuki SX4 az egyik legnépszerűbb mini SUV, de a Jimnyt, az Ignist és a Fiat Pandát is sokan választották összkerékhajtással. Ebbe a körbe furakodik be a különc Toyota. Az Urban Cruiser 4x4 igényes, intelligens, ám a magyar piacon mégsem életképes. Főként az ára miatt.

Több településen máris az időközi választásra készülnek

Több településen máris az időközi választásra készülnek

Visszafordítható-e a halál? Újraírhatja a halál fogalmát egy új tudományos felfedezés

Visszafordítható-e a halál? Újraírhatja a halál fogalmát egy új tudományos felfedezés

Elképzelhető, hogy a paradicsom és a retek is megterem a Marson

Elképzelhető, hogy a paradicsom és a retek is megterem a Marson

Európai Tanács: Törökország hagyjon fel az összes katonai tevékenységgel Szíriában

Európai Tanács: Törökország hagyjon fel az összes katonai tevékenységgel Szíriában

Marabu FékNyúz: Őrségben

Marabu FékNyúz: Őrségben

Megrémült mormota, patkánybanda és a párosodás művészete – Íme, az év természetfotói

Megrémült mormota, patkánybanda és a párosodás művészete – Íme, az év természetfotói