Tetszett a cikk?

Január 1-jétől Wojciech Tomaszkiewicz-et nevezték ki a Citroën Hungária ügyvezető igazgatójának, aki az első nem francia nemzetiségű vezető a magyar leányvállalat élén. Előzőleg az Automobiles Citroën kereskedelmi igazgatóságán az északi régió öt országának – így Magyarországnak is – az újautós, alkatrész-kereskedelmi és minőségügyi tevékenységét koordinálta, a központ nagykövete volt ezekben az országokban, ami jelenlegi pozíciójához rendkívül hasznos tapasztalattal szolgál.

Wojciech Tomaszkiewicz 1994-ben került a lengyelországi Citroën leányvállalathoz, mint területi kereskedelmi vezető, majd 1998-tól ugyanezt a pozíciót Franciaországban a Metz-Nancy régióban töltötte be. Volt a márka sajáttulajdonú márkakereskedésének vezetője Versailles-ban majd Varsóban, ahol 2002-ben a lengyel leányvállalat kereskedelmi igazgatójává nevezték ki. Ebből a pozícióból emelte ki az Automobiles Citroën kereskedelmi igazgatósága 2009-ben, hogy a párizsi központból felügyelje a márka kereskedelmi tevékenységét az északi régió 5 országának helyi piacán. Megismerte a központi felügyeleti rendszer működését, elvárásait és szereplőit, átlátta az országos vezérképviseletek tevékenységét - büdzsétervezés, értékesítés, készletgazdálkodás, kereskedelmi akciók és azok kommunikációja, és mindezt a tudást most aktív piaci környezetben kamatoztathatja.

A hálózathoz, és általa az ügyfelekhez ismét közelebb kerülve újra operatív mindennapok elé néz az új ügyvezető igazgató akkor, amikor a Citroën teljes termékpalettája megújult és eddigi történetének leggazdagabb modellkínálatát kívánja sikerre vinni Magyarországon. A Citroën Hungária első számú vezetőjeként azért dolgozik, hogy a márka európai fejlődési ütemét érvényre juttassa Magyarországon is. A 2011. év legfontosabb feladata, hogy a Citroen az új C4-essel megfelelő részesedést szerezzen az alsó-közép kategóriában, amihez a flottaeladások élénkítése is elengedhetetlen.

Wojciech Tomaszkiewicz a Citroën Hungária ügyvezető igazgatói pozícióját 2010 végéig betöltő Damien Luniaud helyére lépve irányítja a magyarországi leányvállalat tevékenységét.

Wojciech Tomaszkiewicz lengyel, 1971-es születésű, nős, két fiúgyermek édesapja. Tanulmányait a metzi kereskedelmi főiskolán végezte.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!