szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A szakszervezetek demonstrációja, illetve a városvédő futóverseny miatt szombaton és vasárnap forgalomkorlátozásokra kell számítani Budapesten és módosul több BKV-járat menetrendje.

Szombaton 14 és 16 óra között az Andrássy út Oktogon és Hősök tere közötti szakaszán az Európai Szakszervezeti Szövetség a magyarországi szakszervezeti konföderációkkal közösen demonstrációt tart, emiatt péntek éjféltől szombat este 9 óráig le lesz zárva az Andrássy út az Oktogon és az Eötvös utca között - közölte a BKV az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint a 105-ös és a 979-es autóbuszok a Bajcsy-Zsilinszky út, az Opera, az Oktogon és a Vörösmarty utca megállóban nem állnak majd meg, ezek helyett ideiglenes megállókat alakítanak ki az Arany János utcánál, a Podmaniczky utcánál és a Nyugati pályaudvarnál.

A 73-as trolibuszok szombaton 13 óra és 17 óra között nem közlekednek, a 72-esek sűrűbben, a 70-es, a 75-ös és a 79-es jelzésű járatok pedig módosított útvonalon járnak majd. A demonstráció miatt a 20E, a 30 és a 30A buszok szintén más útvonalon haladnak majd. A kisföldalatti Vörösmarty utca, Kodály körönd és Bajza utca állomása 13 óra és 17 óra között le lesz zárva, a szerelvények megállás nélkül áthaladnak az állomáson.

A közlekedési társaság kitért arra, hogy vasárnap a városvédő futás miatt ideiglenesen lezárják az egykori Felvonulási tér Hősök tere és Damjanich utca közötti területét, a Kós Károly sétányt, valamint a Dózsa György út, a Városligeti fasor és az Andrássy út egy-egy szakaszát. Időszakosan lezárják továbbá a pesti alsó rakpartot, a József Attila utca, a Roosevelt tér, az Akadémia utca, a Kossuth Lajos tér, a Széchenyi felső rakpart, az Újpesti felső rakpart és az Alkotmány utca egy-egy szakaszát, és a Váci úti felüljárót.

A 70-es trolibuszok módosított útvonalon járnak majd, illetve vasárnap 13 órától negyven percen át nem közlekednek, a 78-as trolik pedig csak a Kozma Ferenc utcáig szállítják az utasokat. A 75-ös és a 79-es trolikat, valamint a 16, a 20E, a 30, a 30A, a 105 és a 115 jelzésű buszokat elterelik, míg a 2-es villamos vasárnap 13 és 15 óra között csak a Vágóhíd és a Kossuth Lajos tér között szállít utasokat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Donáth Anna: 180 fokos fordulatot vett a kormány a Facebook elleni keménykedésben

Donáth Anna: 180 fokos fordulatot vett a kormány a Facebook elleni keménykedésben

Veszélybe kerültek az időjárás-előrejelzések, és még nem tudni, mit lehetne tenni

Veszélybe kerültek az időjárás-előrejelzések, és még nem tudni, mit lehetne tenni

Előkapták a fogászati röntgent, úgy olvastak bele 17. századi, bontatlan levelekbe

Előkapták a fogászati röntgent, úgy olvastak bele 17. századi, bontatlan levelekbe