Tetszett a cikk?

A BMW autói kívül-belül sportosak, motorjaik teljesítménye szintén elismerésre méltó. A politikából tudjuk: nem elég becsületesnek lenni, annak is kell látszani. Vajon elég csupán sportosnak látszani? Mit tudnak az utcai bömösök a profi pályán? Az Autómenedzser.hu utánajárt.

Szép V8-as morgással, nem techno zenével köszöntik a Melk melletti vezetéstechnikai pályán megjelent kelet-európai újságírókat a prezentáción. Látszik, érződik, hogy ez a fejtágítás más, mint a többi: ezúttal nem arról akarnak meggyőzni a lelkes PR-esek, hogy immáron rózsaszínű kormánnyal is kapható az új modell, netán egy forradalmian új technológiának köszönhetően három lóerővel többet hoztak ki az 1,3-as dízelmotorból. Ó nem! Itt adrenalinra, füstölgő gumikra és a piros tartományig pörgő motorokra kell készülni.

További képek a galériában
©És valóban. A BMW egyik mottója „sheer driving pleasur” (nagyjából: „csak a vegytiszta vezetési élmény”) beigazolódni látszik: tucatnyi autó parkol egymás hegyén-hátán a versenypálya mentén, és mindegyik nagyon agresszívnak tűnik. Nem véletlenül. Ezek mindegyike ugyanis valamilyen BMW performance-kiegészítőt kapott. Volt autó, amelyet csak optikai tuning-alkatrészekkel szereltek fel, például karbonvisszapillantóval, légterelővel, netán speciális, még a könnyebbnél is könnyebb könnyűfém-felnikkel, másoknak azonban a belterébe és a műszaki megoldásaiba is belepiszkáltak. Akadt olyan kocsi, amelyikben a kormányt cserélték ki alcantara borítású, oldalsó gombokkal ellátott volánra, mások felhúzott motort, az egyébként is kiemelkedő munkát végző fékek teljesítményét meghaladó sportféket, vagy sportfutóművet kaptak.

A cikk folytatásában X5-ös, X6-os, 1-es, 3-as BMW-ről és sok vad Miniről lesz szó.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Biró Csongor Autó

BMW X5 teszt: a tápláléklánc csúcsán

A legnagyobb BMW jó társ, megbízható, kényelmes, erős és drága. A legizmosabb bajor dízelmotorral teszteltük, 306 lóerő és 600 Nm fölött rendelkeztük. Akkora erő ez, hogyha két X5-öst összekötnénk, és ellenkező irányba hajtanánk, megindulnának a tektonikus lemezek és megnyílna köztük a föld.

Biró Csongor Autó

BMW 320d Coupé teszt: takarékos duhaj

Kényelmes vagy dinamikus? Luxusautó vagy sportkocsi? Nehéz kérdések. Leginkább kényelmes sportkocsi, dinamikus luxusautó a legillendőbb meghatározása a tesztelt 320d Coupé gazdagon felszerelt változatának. Olyan autó, amelyért a nyálunkat csorgatjuk, megvenni azonban soha nem tudjuk.

Biró Csongor Autó

BMW 520d teszt: felér egy hetessel

Hozzám nőtt a megtett 1600 kilométer során a legkisebb motorral szerelt ötös BMW. A könnyes érzelmeken túl a racionalitás is azt mondatja velem, hogy nem kell ennél különb autó. Kényelmes, impozáns, erős, takarékos, látványosan szép, technikája kifinomult, vezetése magabiztos és élvezetes. Az ára túlzottan magas, de ezt a prémium kategóriában szánalmas szóvá tenni. Aki jó autót akar, fizessen.

Biró Csongor Autó

Exkluzív teszt: BMW X5 M

Nem éppen Bálint-napi ajándék, de én ezt kaptam a sorstól és a BMW-től. Vezethettem az X5 M-et: 555 lóerő teljesítmény, 680 newtonméter maximális nyomaték, 4,7 másodperces gyorsulás, 275 kilométer/órás végsebesség. Egy sportkocsi durva adatai ezek, csakhogy az X5 terepjáró.

Szadista őrök, gyerekkorú gyilkosok: a bűn újraértelmezése - filmajánló

Szadista őrök, gyerekkorú gyilkosok: a bűn újraértelmezése - filmajánló

Elsőfokú figyelmeztetést adtak ki az egész országra zivatarveszély miatt

Elsőfokú figyelmeztetést adtak ki az egész országra zivatarveszély miatt

20 cseh diplomatát utasított ki Moszkva, többet, mint ahány oroszt Csehország hazaküldött

20 cseh diplomatát utasított ki Moszkva, többet, mint ahány oroszt Csehország hazaküldött