szerző:
hvg.hu

Az amerikai piacra szánt 2013-es modelleket már idén nyáron vagy az ősz folyamán bemutatják. Szerencsére többségüknél nem csak ráncfelvarrásról, és az extrák kibővítéséről van szó.

Az utóbbi évek piaci trendjeit észlelve a luxusmodelleknél a motorméret csökkentése az üzemanyag-hatékony technológiák bevezetése, és a gépjárművekben megjelenő hálózati eszközök  jelentették a fejődés motorját. A The Car Connection összeszedte, melyek lehetnek a legfontosabb újdonságok.

A Nissan Altima, a Honda Accord, a Ford Fusion, és a Ford Escape mind olyan jól futó új modellek, amelyeket idén tervezték át alaposan. De Detroit is tartogat még pár meglepetést. A Ford például egy radikálisan új középméretű szedán verzióban mutatja be a Fusiont, valamint az Escapepel is csapást vált.

2013 Ford C-Max Hybrid

A Toyota Prius formája beégett mindenkinek a retinahártyájába, ha azt mondjuk hibrid, akkor Prius. Ezt a ikont kívánja most a Ford lerombolni, és a saját modellel helyettesíteni. A vezetési élmény valamint a teljesítmény alapján van is erre esélye az amerikaiaknak.

©

2013 Ford Escape

A 2013-as Escape radikálisan átalakult, így sokak szerint az is kérdéses, hogy nem átverés-e a cégtől, hogy ugyanezen a néven árulják, mint az amerikai autógyár egyik legsikeresebb típusát.

©

Ford Fusion

A Ford valamikor elsőszámú szereplő volt az egyesült államokban az „utazó” autók piacán. Most már a Toyota Camry van a csúcson, és szorosan utána ott a Honda Accord, a Nissan Altima, de a Hyundai Sonata is beállt a trónkövetelők sorába. Most a Ford Fusion teljes átszabásával mintha egyenesen egy anti-Camryt hoztak volna létre, amely egy kicsit sarkosabb, és rengeteg technikai újdonságot tartalmaz.

2013 Chrysler Dart

A 2013-as Chrysler Dart a Chrysler Neon keréknyomában halad, amikor a kisautók vásárlóit célozza meg. Ez ráadásul az első olyan modell, amely már a Fiat tulajdonlása idején készül.

Chrysler

2013 Honda Accord EX-L

Az erősen kritizált új Civic után a Hondán nagy a nyomás, hogy az új generációs Accorddal sikert arasson. Ehhez megtartott a V-6-os motort, azaz nem cserélte turbósra, de beépítette az üzemanyag-megtakarítási CVT rendszerét.

2013 Volkswagen Jetta Hybrid

A németek már nem erőltetik a tiszta dízel elképzelésüket, és elfogadják a hibrid és az elektromos autó koncepciót. Most a VW az első olyan német cég, amely nagyobb volumennel száll be a hibridgyártásba az új Jettával.

2013 Ram 1500

A brutális kos, a Ram 1500 sem az a benzinfaló szörnyeteg, aminek kinéz. Az energiatakarékos furgon a könnyebb szerkezetnek, légvonalasabb kialakításnak, és a kis gördülési ellenállású gumijainak köszönhetően 20 százalékkal kevesebbet eszik, mint 2012-es elődje.

©

Cadillac ATS

Évtizedekig a BMW 3-as szériája verhetetlennek bizonyult a kompakt sportszedánok területén. Most Detroitból kihívója akadhat a németeknek az új Cadillac személyében, amely design-ban (szuper ülések) és a funkciónális megoldásokban (lenyűgöző információs rendszer) igyekszik állva hagyni a BMW-t.

©

2012 Tesla Model S Signature

Az „első tömeggyártásban készülő elektromos autóból” idén már 5000 darabot értékesíthetnek, míg jövőre 20 ezret terveznek eladni. A gépkocsi pedig mindent tartalmaz, ami egy olyan autóban lenne, amit a szilikon völgyben terveztek.

©

2013 Scion FR-S 

A Subaru BRZ testvére. Egy olyan kis sportautót jelent, amely visszatér az alapokhoz. A kicsi, de gazdaságos motor és a hátsókerék-meghajtás ugyan élvezetes vezetési élményt nyújt majd, de a sebességi rekordokat nem ezzel fogjuk megdönteni.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Nem volt partnere, a nagyapja kísérte el a szalagavató bálba

Nem volt partnere, a nagyapja kísérte el a szalagavató bálba

Teljesen begőzölt egy autós, mert elé parkoltak – videó

Teljesen begőzölt egy autós, mert elé parkoltak – videó

Az aszály drámája: a költő gólyákat támadják társaik Mikepércsen

Az aszály drámája: a költő gólyákat támadják társaik Mikepércsen

Nagy bejelentésre készül a 25. James Bond-film stábja

Nagy bejelentésre készül a 25. James Bond-film stábja

Visszatér a rádiózáshoz Juhász Péter, az Együtt volt társelnöke

Visszatér a rádiózáshoz Juhász Péter, az Együtt volt társelnöke

Egyre dagad az ukrajnai-magyar botrány

Egyre dagad az ukrajnai-magyar botrány