szerző:
hvg.hu

Már láttuk az elejét, a végét, a lámpáját - félhomályban. Most itt van egészben is.

Az S-Cross típus váltja majd a jelenlegi SX4-et közel nyolc év után. A Suzuki a dizájt úgy jelöli, hogy az érzelmek szorozva a minőséggel szorozva aerodinamikával. Az S-Cross koncepció gyártásba kerülve a hírek szerint Esztergomban készül majd. A Suzukinál már régóta tesztelik a modellt, ám eddig csak nagyon elmaszkoltan volt látható.

A japánok felfedték az S-Cross fizikai paramétereit is: 4,31 méter hosszú, 1,84 méter széles, 1,6 m magas és 2,6 m tengelytáv alapján a nagyobb is lesz, mint az SX4-es.

A nagy kérdés, hogy megállítja-e az új modell a japán márka amerikai zsugorodó piaci jelenlétét. Ha kedvező fogadtatásra talál, akkor a Suzuki másik modelljére a Kizashira is több figyelem juthat a hatalmas piacon. A Kizashival szemben többször elhangzott, hogy a sportszedán kategóriája legjobb ár/érték arányú autója, csak senki nem ismeri az államokban.

©

©

©

©

A cég közzétette piaci eredményeit is. A piac szűkülése miatt idén nem számol rekord értékesítéssel, azonban a vállalat várakozásai szerint a piaci növekedés beindulásával párhuzamosan 2013-ban kezd majd emelkedni az értékesítés. A cél, hogy az európai értékesítés gyors ütemben ismét elérje az évi 300 ezer darabot - közölte a Suzuki csütörtökön.

A Swift Sport 2011-es bevezetése óta a Suzuki - részben a piac zsugorodása miatt - nem hozott új modellt Európába, de a piaci helyzet javulására számítva a vállalat 2013-tól évente vezet majd be új modelleket a kontinensen. 2012 első negyedévében a konszolidált nettó értékesítési árbevétel elérte a 644,8 milliárd jent, ami az előző év azonos időszakához képest 6,2 százalékos növekedést jelentett és 2010 óta ez volt az első alkalom, amikor az első negyedévben sikerült növekedést elérni az előző év azonos időszakához képest. Az üzemi eredmény éves szinten 39,4 százalékkal, az üzleti eredmény 39,9 százalékkal, a nettó jövedelem pedig 30,6 százalékkal nőtt. Az üzemi eredmény és az üzleti eredmény most először nőtt két időszakban az előző évihez képest, a nettó jövedelem pedig három egymást követő időszakban.

Európában a Suzuki 343 ezer eladott darabbal 2007-ben érte el a legmagasabb éves értékesítési volument. 2008, a globális pénzügyi válság kezdete óta az európai értékesítés folyamatosan csökkent, 2011-ben már csak 234 ezer Suzukit adtak el a kontinensen - emlékeztet a cég. Idén a Suzuki tengeren túli piacain visszaesett a gazdasági növekedés, amit rekord magas jenárfolyam tetézett.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Magdi anyussal készített az unokázós csalókról figyelemfelhívó videót a rendőrség

Magdi anyussal készített az unokázós csalókról figyelemfelhívó videót a rendőrség

Két drón is besegített a Notre-Dame oltásába

Két drón is besegített a Notre-Dame oltásába

Így hullik a közpénzeső a NER „mázliasszonyaira”

Így hullik a közpénzeső a NER „mázliasszonyaira”

Négy hétvégére is megkapják a gyalogosok a Szabadság hidat

Négy hétvégére is megkapják a gyalogosok a Szabadság hidat

Megvan a TV2 új vezérigazgatója

Megvan a TV2 új vezérigazgatója

Jövőre indul a Paks–Kalocsa Duna-híd építése

Jövőre indul a Paks–Kalocsa Duna-híd építése