szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Tovább mélyült a válság az európai autópiacon, Magyarországon eközben nőttek az eladások.

Szeptemberben sorban már a tizenkettedik hónapban zsugorodott az európai autópiac, Magyarországon ezzel szemben még mindig kissé bővültek az eladások - derül ki az európai autógyártók szövetségének (ACEA) kedden közzétett kimutatásából.

Az adatok szerint szeptemberben az egy évvel korábbinál 10,8 százalékkal kevesebb, összesen 1,099 millió új kocsit helyeztek forgalomba, az augusztusi 8,9 százalékos visszaesést követően az Európai Unióban. Az első kilenc hónapban 9,368 millió autót regisztráltak, 7,6 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban.

Az ACEA adatai alapján Magyarországon szeptemberben 3521 új autó került forgalomba, 0,6 százalékkal több mint tavaly a ugyanekkor. Az első kilenc hónap értékesítési adatai is jobbak Magyarországon, mint az EU-átlag: 16,3 százalékkal nőtt az újonnan forgalomba helyezett autók száma, 39 ezerre, miközben az unióban átlagosan 7,6 százalékos volt a kilenchavi visszaesés.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Új sportügyi főtanácsadója van Orbán Viktornak

Új sportügyi főtanácsadója van Orbán Viktornak

Projektorként és hangszóróként is használható az Asus ügyes kis újdonsága

Projektorként és hangszóróként is használható az Asus ügyes kis újdonsága

Az állami turisztikai ügynökség szlogenje cégnevet ihletett

Az állami turisztikai ügynökség szlogenje cégnevet ihletett