szerző:
MTI

Négy férfit ítélt el a Pécsi Ítélőtábla, akik 2010 decemberében feszítővassal bántalmaztak és megkötöztek egy férfit, majd 139 ezer forint értékben műszaki cikkeket, használati tárgyakat és némi készpénzt vittek el tőle.

Helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla pénteken jogerősen annak a négy férfinak a büntetését, akik közül kettőt korábban életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtottak, mert 2010-ben kiraboltak egy vállalkozót Dombóváron.

A sértettet 2010. december 22-én az otthonában támadták meg. Ketten feszítővassal bántalmazták, riasztópisztollyal fenyegették, és miután megkötözték, 139 ezer forint értékben műszaki cikkeket, használati tárgyakat és némi készpénzt vittek el tőle, amíg társaik nem messze a bűncselekmény helyszínétől egy autóban várakoztak.

A négy férfi együtt próbált elmenekülni, a Terrorelhárítási Központ és a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei azonban elfogták őket.

A táblabíróság Krémer László vezette tanácsa megalapozottnak találta az ügyben első fokon eljáró Szekszárdi Törvényszék döntését. 

Kalányos Béla és Korsós István rablás, személyi szabadság megsértése és életveszélyt okozó testi sértés miatt legkorábban 20 év múlva kerülhet feltételesen szabadlábra. Kolompár Attila felbujtóként elkövetett rablásért tíz, Bogdán János bűnsegédként elkövetett rablásért kilenc év fegyházbüntetést kapott.

A Szekszárdi Törvényszék az életfogytig tartó büntetés kiszabásánál a 2010 júliusában életbe lépett, "három csapásként" ismert rendelkezést alkalmazta. Eszerint, ha a vádlott halmazatban három erőszakos bűncselekményt követ el, akkor a büntetési tétel a kétszeresére emelkedik. Amennyiben ez meghaladja a húsz évet, akkor életfogytiglani szabadságvesztést kell kiszabni.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ismét hatalomra kerülhet a korrupció miatt leváltott Srí Lanka-i kormányfő

Ismét hatalomra kerülhet a korrupció miatt leváltott Srí Lanka-i kormányfő

Nem sikerült megbuktatni a lengyel kormányt

Nem sikerült megbuktatni a lengyel kormányt

Hamarosan újra a jár a villamos a Fiumei úton

Hamarosan újra a jár a villamos a Fiumei úton

Eminens a törésteszten: szuperbiztonságos a Győrben gyártott új Audi Q3 - videó

Eminens a törésteszten: szuperbiztonságos a Győrben gyártott új Audi Q3 - videó

Háború az 5G-ért: miért kell Washingtonnak a Huawei trónörököse?

Háború az 5G-ért: miért kell Washingtonnak a Huawei trónörököse?

Megjött a Downton Abbey film trailere, és egészen csodálatos

Megjött a Downton Abbey film trailere, és egészen csodálatos