szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy lengyel cég elkészítette azt a sebességmérő eszközt, amely a hatóságok kezében valódi "tömegpusztító fegyver" lehet.

A cég termékleírása szerint az egyedi 3D-s technológiát használó mérőeszköz egy időben akár 32 autó megfigyelésére is alkalmas. A Smart Eye elnevezésű kameracsalád egyik eleme a rettegett radaregység. A jelenleg használt radarok működéséhez hasonlóan ez is a Doppler-hatás révén méri az autók sebességét, ám a rendszer kiegészült egy 3D-s technológiával. Nagyfelbontású kamerával egybeépítve 5 megapixel felbontású képeket készít a rendszer. A radar 100 km/h-s sebesség felett is maximálisan 3 km/h-s tévedéssel dolgozik.

Mindenki szépen bemérve.
©

A megoldásnak további előnye, illetve nézőpont kérdése, hátránya is van. Nem csak sík terepen használható a 3D-s radar rendszer miatt. Természetesen a távolodó és a közeledő járművek mérését is lehetővé teszi.

A rendszer ha akarják automata, amennyiben a beállított értéket meghaladó mozgást érzékel rögzíti azt. A gyártó szerint a kamera nem csak sebességmérésre alkalmas, hanem más, mondjuk buszsávos szabálysértések rögzítésére is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Portugál miniszterelnök: Ha nem lesz költségvetés, megbénul egész Európa

Portugál miniszterelnök: Ha nem lesz költségvetés, megbénul egész Európa

A Barcelona könnyedén nyert a Fradi ellen Budapesten is

A Barcelona könnyedén nyert a Fradi ellen Budapesten is

Meghalt Vojnik Mária, az egykori MSZP-kormány egészségügyi államtitkára

Meghalt Vojnik Mária, az egykori MSZP-kormány egészségügyi államtitkára