szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A válság ellenére rekordszámokat produkáltak tavaly.

Minden eddiginél több kocsit adott el tavaly a németországi autógyártás három prémium márkája, a BMW, az Audi, valamint a Daimler, és az idén is újabb rekordra számítanak.

A három autógyár elsősorban annak köszönheti a jó eredményeket, hogy a válság ellenére töretlen a kereslet a luxuskocsik iránt - elsősorban Észak-Amerikában és Ázsiában. Bár többé-kevésbé ők is érzik az euróövezeti országok fogyasztóinak elbizonytalanodását, ez sok más európai autógyártóval ellentétben egyelőre nem hagyott komoly nyomokat üzletmenetükben.

A listát változatlanul a BMW vezeti: a müncheni cégcsoport tavaly 1,845 millió BMW-t, Minit és Rolls-Royce-t adott el világszerte, 11 százalékkal többet az akkor ugyancsak rekordnak számító 2011. évinél.

Az eladott darabszámot tekintve a második helyen álló Audi már kilenc hónap elteltével elérte az egymilliós határt, és az év végéig tovább növelte forgalmát: a Volkswagenhez tartozó cég az év egészében 11,7 százalékkal növelte eladásait 1,455 millió darabra.

Ezzel elhúzott a Daimler mellett, amely a Mercedes-Benz, Smart, AMG és Maybach márkákból összese 1,42 milliót adott el 2012-ben, közel 5 százalékkal többet, mint 2011-ben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Olyan lesz az AirPods 3, mint az AirPods Pro, csak épp olcsóbb annál

Olyan lesz az AirPods 3, mint az AirPods Pro, csak épp olcsóbb annál

Érthetetlenül keveset rendel a kormány a Moderna vakcinából

Érthetetlenül keveset rendel a kormány a Moderna vakcinából

Megegyezett Ausztrália a Facebookkal, Zuckerbergék fizetni fognak a helyi sajtónak

Megegyezett Ausztrália a Facebookkal, Zuckerbergék fizetni fognak a helyi sajtónak