szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szlovén szuperautó-gyártó a Tushek folytatja előretörését. A Renovatio T500-as után egy még gyorsabbat, könnyebbet a Forego T700-at is gyártani fogják.

A cél nem más, mint a Lamborghini Aventador felségterülete. A felhasznált anyagok, mint a teljes egészében szénszálas önhordó karosszéria, valamint a rengeteg titánium komponens használata révén versenyképes lehet az alig 1000 kilós autó.

Az erőforrást a szokásoknak megfelelően az Auditól vásárolják, egy 4,2 literes V8-ast nagyjából 700 lóerővel.

A Tushek alapítója, Aljosa Tushek elmondta, az újdonság 3.3 G erőhatásra képes kanyarban. Mivel a T700-as még erősen fejlesztési szakaszban van, az ára is csak találgatásokon alapul, a T500-as 245 ezer fontjához még minden bizonnyal hozzá lehet adni 50 ezer fontot.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!