szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Durva balesetet örökített meg egy autóbusz biztonsági kamerája Kínában: a tömegközlekedési járműbe a szélvédőn át fúródott be egy óriási oszlop, amely milliméterekkel kerülte el a sofőr fejét.

Mao Zhihao – a népszerű autós blog, a jalopnik.com szerint ez a neve a sofőrnek – Jiangshan környékén haladt a járművel, amikor a szélvédőn át drasztikus hirtelenséggel berobbant egy oszlop, amelyet nem sokkal korábban egy autóbaleset lazított meg.

Zhihao szerencsés fickó: sikerült elrántania a fejét, így éppen elkerülte a váratlanul befúródó objektumot, és lélekjelenlétének köszönhetően sikerült biztonságosan megállítania a járművet is. "Nem láttam semmit, de próbáltam lehúzódni a busszal. Ez sikerült is, nekikoccantunk a szalagkorlátnak, de megálltunk" – mondta a férfi.

Mint utólag kiderült, a sofőrnek megrepedt a lépe, ennek ellenére igazi hősiességről tett bizonyságot: miután sikerült kikászálódnia a biztonsági öv és az oszlop szorításából, azonnal a 26 utas segítségére sietett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!