szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az ORFK nyilvánosságra hozta a lopottautó-márkák top 10-es listáját. A táblázatban a 2012-es és 2011-es adatok szerepelnek.

A vezess.hu többszöri kérésére és az adatvéfelmi biztos közbenjárására az ORFK pénteken közzétette az autótolvajok legnépszerűbb célpontjait.

Az autós oldal a hiábavaló és indoklás nélkül elutasított kérései után az ombudsmanhoz fordult; Péterfalvi Attila állásfoglalása szerint az a statisztikai adat, hogy a 2011-es, valamint a 2012-es esztendőben milyen márkájú és milyen típusú autóból mennyit loptak a tolvajok, nyilvános közérdekű adatnak minősül. A márkalista tehát megjelent, az egyes típusokat azonban még mindig megtartotta magának a rendőrség.

Annyi már korábban kiderült egy rendőrségi statisztikából, hogy tavaly nagyon megugrott a gépjárműlopások száma, összesen 6920 ügyben kellett eljárást indítani szemben a korábbi évekre jellemző, így 2011-ben is elkövetett 6000 körüli eset helyett.

Autólopási toplista:

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!