szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Többször ellenőrizte a Kossuth téren és környékén hétfőn életbe lépett ideiglenes forgalmi rendet és annak hatásait a Budapesti Közlekedési Központ. Kérték a tervezőt, hogy pótolják azokat a hiányzó KRESZ-táblákat, amelyek az ideiglenes forgalmi rendről tájékoztatnak.

A vártnál nagyobb lett a forgalom a Honvéd és a Szemere utcákban, ideiglenesen kikapcsolták a jelzőlámpákat az Alkotmány utcai és a Kálmán Imre utcai csomópontokban. Ezzel egy időben soron kívül intézkednek a megnövekedett közúti forgalmi igényekhez jobban igazodó jelzőlámpa programok haladéktalan bevezetéséről – olvasható a BKK közleményében.

Az autósok szempontjából a következő hetekben a jelenlegi ideiglenes forgalmi rendhez képest már nem várható további változás – ígérték.

Hétfőtől a Kossuth Lajos téren és környékén ideiglenes forgalmi rendet léptettek életbe. Eszerint az id. Antall József rakpart Garibaldi utcai fel- és lehajtó ágát lezárták, így az alsó rakpartról dél felől a Széchenyi István tér után legközelebb a Jászai Mari téren lehet felhajtani, míg észak felől a Szent István park után a Széchenyi István téren, mivel a Markó utcai le- és felhajtó ág továbbra is zárva marad.

Az Akadémia utcán csak a Garibaldi utcáig lehet közlekedni. A Zoltán utca forgalmi iránya a Nádor utca és a Széchenyi rakpart között megfordult, most a Széchenyi rakpart felé egyirányú. Az Alkotmány utca tér felőli vége zsákutca lett a Vajkay utca és a Kozma Ferenc utca vonalától. A Szalay utca nyugati végétől csak a Falk Miksa utca felé lehet továbbhaladni, míg a Balassi Bálint utca déli vége ugyancsak zsákutca lett a Markó utcától.

A 2-es villamos menetrendje is megváltozott a tér átépítése miatt: a szerelvények várhatóan augusztus végéig a Közvágóhíd végállomás és a Kossuth Lajos téri ideiglenes végállomás között járnak. A Kossuth tér és a Jászai Mari tér között 2V jelzéssel villamospótló busz szállítja az utasokat.

A tér lezárt szakaszán északi irányban egyedül a villamospótló autóbuszok hajthatnak át, illetve a Báthory utca és az Alkotmány utca közötti szakaszon a 70-es és 78-as trolibuszok. A téren kijelölt kerékpárút még egy-két hétig használható, de utána azt is lezárják a Markó utcától.

A fővállalkozói pályázatot elnyerő KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. hétfőn kezdte meg a Kossuth tér és környékének átépítését.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!