szerző:
hvg.hu

Kezdődik az iskola, automatikusan egyharmadával megugrik a fővárosban közlekedők száma. A helyzetet általában az első pár nap után kezeli mindenki, azonban érdemes tudni merre vannak nagyobb munkálatok.

A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatót adott kérésünkre a fővárosban jelenleg is folyó olyan munkálatokról, amelyek komoly hatással lehetnek a forgalomra. Két olyan, hosszabb ideje tartó felújítás van, amely miatt szinte biztosan lelassul a városban a közlekedés.

Az egyik a Március 15. tér, a Ferenciek tere és az Erzsébet híd Váci utca és Belgrád rakpart vonala között található felhajtóhíd felújítása. A BKK közlése szerint a munkák elhúzódása miatt ez a tervezettnél sajnos tovább tart. A nagyobb dugókat okozó munka november közepére fejeződhet be – írták. Ezért a Hegyalja úton buszsávot jelöltek ki a tömegközlekedés előnyben részesítése érdekében.

A másik komolyabb munka a Petőfi hídon zajlik, ahol a dilatációs szerkezetek javítása folyik. Itt várhatóan még szeptember közepéig tart a munkavégzés. A hídfőn található buszsávot itt is meghosszabbították és vizsgálják a Bocskai úti buszsáv Nagyszőlős utcára történő kiterjesztésének a lehetőségét, valamint a Baross utcában buszsáv kijelölésének lehetőségét – közölték.

Egy közlekedési adatok elemzésével foglalkozó cég, a Best Way Traffic valós idejű dugótérképei alapján szeptember elején a legdugósabb helyek a fővárosban a BAH csomópont, a Móricz Zsigmond körtér – főleg a reggeli és késő délutáni órákban.
©

Érdemes észben tartani, hogy az idén elindul az 1-es villamos pályájafelújítása is a Bécsi út és a Kerepesi út (Puskás Ferenc Stadion M) között szeptember végétől, ez szintén folyamatosan hatással  lesz a közúti forgalomra.

A BKK azt is jelezte, hogy további terelőutak kijelölésére a fővárosban sajnálatos módon nincs kapacitás, ezért az autósok lehetőség szerint vegyék igénybe a közösségi közlekedést. 

Az ősz folyamán a fentieken kívül a következő utcák felújítása kezdődik el a BKK tájékoztatása szerint:

•         IV., Iglói utca a Fóti út és a Sporttelep utca között, előreláthatólag szeptember végén, október elején;

•         XIX., Ady Endre út a Baross utca és a Rákóczi utca között előreláthatólag októberben;

•         XXIII., Grassalkovich út a Haraszti út és az Ócsai úti felüljáró között szeptemberi kezdéssel, 2014-es befejezéssel.

Kisebb felújítások, amelyek még idén várhatók:  

•         I., Palota út a Dísz tér – Dózsa György tér között;

•         II., Apostol utca a Bolyai utca – Margit utca között;

•         II., Cimbalom utca a Pusztaszeri út – Vérhalom tér között;

•         II., Szerb Antal utca a Hűvösvölgyi út – Széher út között;

•         III., Táncsics Mihály utca az Ezüsthegy utca – Égető utca között;

•         III., Égető utca a Táncsics Mihály utca – Pusztadombi utca között;

•         III., Pusztadombi út az Égető utca – Ország út között;

•         III., Madzsar József utca a Juhász Gyula utca – Hadrianus utca között;

•         III., Batthyány utca – Hadrianus utca 204-es autóbusz járat balra kanyarodási lehetőségének biztosítása, csatlakozva a Madzsar József utca felújításához

•         III., Juhász Gyula utca a Madzsar József utca – Hatvany Lajos utca között;

•         III., Pomázi út a Bécsi út – Pomázi köz között;

•         III., Törökkő utca a Pomázi út – Csillaghegyi út között;

•         III., Hollós Korvin Lajos utca a Dózsa György utca és Hősök tere, valamint a Szentendrei út – Ezüsthegy utca között.

 

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!