szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Meghökkentő külsőt kapott az LF-NX tanulmányautó, ami a japánok kompakt crossover modelljének előfutára.

A Lexus aktuális modellpalettája sokkal merészebb megjelenésű autókból áll, mint a német prémium márkák konkurens típusai, elég csak az új IS-re gondolni, ami látványban az Audi A4-hez képest valódi adrenalin bomba. Ezen a vonalon továbbhaladva a japánok elhozzák Frankfurtba legújabb tanulmányautójukat, ami még extrémebb formavilággal rendelkezik és a Lexus jövőbeni ötajtós, kompakt szabadidő-autójának az előfutára.

©
©

Az efféle prototípusokra jellemző, hogy hemzsegnek rajtuk az eltúlzott részletek, de az LF-NX nevet viselő újdonság még ennek tudatában is meghökkentőre sikeredett. Az origami szerű megjelenés, a rengeteg lemeztörés és a méretes hűtőmaszk első pillantásra kissé kaotikusnak tűnik, ezért szükség van néhány másodpercre mire az ember értelmezni tudja, hogy mit is lát.

©
©

Ezután viszont összeáll a kép, és az izmos kerékjárati ívek, a bumeráng alakú lámpák, valamint a bunkerszerű kasztni a kategória egyik legkelendőbb modelljét, a Nissan Juke-ot juttathatja eszünkbe, igaz annak békés varangy-tekintetével ellentétben a Lexus LF-NX egy igazi ragadozó. Az utastér is kellően futurisztikus, bár a középkonzolt és a bevállalós narancssárga kárpitozást tekintve sokkal inkább szériaautó-jellegű, mint kívülről.

Ugyan az LF-NX műszaki megoldásai csak jövő kedden derülnek ki, annyit azért elárultak a japánok, hogy a Lexus továbbfejlesztett, szabadidő-autókhoz optimalizált hibrid-hajtásláncát kapja.

Nagy kérdés, hogy mire eljut az autó a sorozatgyártásig, mennyi marad meg ebből a merész stílusból és mennyire lesz megosztó a végleges forma, a japán tervezők bátorsága viszont így is dicséretet érdemel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fekete-Győr arra kéri Orbánt, hogy közös videóban biztassák oltásra a magyarokat

Fekete-Győr arra kéri Orbánt, hogy közös videóban biztassák oltásra a magyarokat

A volt brit nagykövet ismét magyarul szavalt – videó

A volt brit nagykövet ismét magyarul szavalt – videó

Vers mindenkinek: összegyűjtöttük, mely költők kaptak szobrot mostanában

Vers mindenkinek: összegyűjtöttük, mely költők kaptak szobrot mostanában